Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UZSC vreet De Ham op met ruime cijfers: 'Verdedigend kon het beter'

1/4
UTRECHT - De waterpolomannen van UZSC hebben een overtuigende overwinning geboekt in de eredivisie. De Utrechtse ploeg ging op bezoek bij De Ham in Krommenie met de punten naar huis. Het werd 23-7.

UZSC begon fel en stond na het eerste kwart al met 8-2 voor. In het tweede kwart bood De Ham meer weerstand. De thuisploeg wist die periode zelfs met 3-2 'te winnen', waardoor de ruststand 10-5 was in het voordeel was van UZSC. Na rust maakten de Utrechters er nog dertien bij. De Ham kwam niet verder dan drie eretreffers.

Bij het UZSC van trainer Roeland Spijker was niet alleen het scoreverloop interessant, ook de doelpuntenmakers lieten zich opmerken. Bijna alle spelers van de Utrechtse ploeg kwamen tot scoren. Alleen Abel de Haan en Flemming Kastrop vonden het doel van De Ham niet.

Door de overwinning is UZSC weer koploper in de eredivisie, met 33 punten uit twaalf duels. Nummer twee De Zaan heeft 31 punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

Het is leuk dat je, na zoveel stressvolle weken, zo'n wedstrijd ertussen hebt"
Roeland Spijker, trainer UZSC


Spijker is creatief met opstelling


Flemming Kastrop was dus een van de twee UZSC-spelers die niet wist te scoren. "Op een gegeven moment vroeg de coach het, toen dacht ik er opeens aan", lacht hij. "In de wedstrijd zijn we bezig met de taken en dat is voor mij verdedigen. Daar was ik op gefocust. Natuurlijk is het altijd leuk om te scoren, maar ik ben blij dat we de punten op zak hebben."

Flemming Kastrop: "We gaan zeker voor het kampioenschap"


"Verdedigend had het wel beter gekund", is Kastrop kritisch. "Het is okee voor dit moment, maar we hebben nog een hoop stappen te zetten. We hadden op minder gehoopt dan zeven tegendoelpunten. Niets ten nadele van De Ham."

Volgens de verdediger is er geen motivatieprobleem bij UZSC voor duels tegen laaggeklasseerde teams. "Het is geen topper, maar we zijn blij dat we mogen spelen dus daarom is het niet dat we hier ongemotiveerd naartoe komen. We hebben zo lang stil gelegen en het is een goed meetpunt richting de play-offs. We gaan zeker voor het kampioenschap", zegt Kastrop.

Roeland Spijker: "Onze tweede periode was niet goed, dat mag niet gebeuren"


"Ik had als doel gesteld minder dan vijf doelpunten tegen te krijgen. Dat hebben we niet gehaald", vertelt trainer Roeland Spijker. "Onze tweede periode was niet goed. Dat mag niet gebeuren, maar we spelen wel in een iets andere samenstelling dan normaal. Onze tweede keeper mocht spelen, dus het is logisch dat er wat concentratieverlies is. Daarom kan ik er mee leven."

"Zeker gezien de wisselingen ben ik tevreden. We hebben ook een aantal jongens op andere posities uitgeprobeerd", geeft de coach aan. Dat De Haan en Kastrop niet scoren, bekijkt Spijker met een lach. "Het werd even genoemd en ik keek of ik ze er nog in kon brengen, maar dat was niet het einddoel. Het is leuk dat je, na zoveel stressvolle weken, zo'n wedstrijd ertussen hebt."

 De Ham - UZSC in De Crommenije De Ham - UZSC in De Crommenije | Foto: RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -