Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Waterpoloërs UZSC boeken zwaarbevochten zege: 'In overlevingsmodus'

1/3
UTRECHT - De waterpoloŽrs van UZSC kunnen terugkijken op een geslaagd weekend. Na de winst op zaterdag werd zondag op bezoek bij AZC uit Alphen aan de Rijn een zwaarbevochten 6-7 winst geboekt. "Op het eind was het echt overleven", zegt Bram van den Bersselaar, speler van UZSC, in Namen & Rugnummers.

De teams wisten in de score niet makkelijk bij elkaar weg te lopen. "In de tweede periode was een beetje gemor tussen spelers. Dan heb je een beetje concentraties", aldus Roeland Spijker, trainer UZSC. Bij rust stond het 5-5.

UZSC-trainer Roeland Spijker kijkt terug op de winst op AZC.Sterspelers


Een paar minuten voor tijd leidde de ploeg van Spijker met 6-7. Deze voorsprong wisten ze vast te houden tegen de fysiek sterke thuisploeg. "Verdedigend waren we heel goed. AZC heeft zes, zeven spelers die bij elke ploeg in principe in de basis zouden liggen. De sterspelers van AZC hebben we uitgeschakeld op de juiste manier", vertelt Spijker.


Overleven


Van den Bersselaar vond het een zwaarbevochten zege, net als de wedstrijd van zaterdag tegen Het Ravijn, een andere directe concurrent. Hij vergelijkt de twee wedstrijden van dit weekend. "Ik merkte dat we vandaag wat vermoeider waren. Het tempo ging er sneller uit. Gisteren waren we in fases wisselend. Vandaag waren we constanter, maar op het eind vloeide de kracht weg. Toen was het overleven."

De goal voelde echt als een beloning"
Bram van den Bersselaar

De college mid-voor van Van den Bersselaar, Jeroen Rouwenhorst, is geblesseerd. Van den Bersselaar miste hem, omdat hij het fijn vindt als je als mid-voor iets meer kan wisselen. "Het was echt even vechten", zegt de waterpoloŽr, die maar twee keer in scoringspositie kwam. Hij was wel effectief met ťťn goal. "Die goal voelde absoluut als een beloning."

UZSC-speler Bram van den Bersselaar: "Op het eind was het echt overleven."Ranglijst


UZSC is koploper in de eredivisie met dertig punten uit elf wedstrijden. Hiermee blijven ze uit de greep van nummer twee De Zaan, dat 28 punten heeft en een duel minder dan UZSC speelde. Over een aantal weken wachten de play-offs om de landstitel.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -