Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Chagrijn bij Van der Maarel en Gustafson: 'Veel meedogenlozer zijn'

1/3
UTRECHT - FC Utrecht-spelers Mark van der Maarel en Simon Gustafson vonden dat ze meer uit het duel met Feyenoord hadden moeten halen. De Utrechters gingen zondag tegen de effectieve Rotterdammers onderuit.

Zij zijn een ploeg die niet groots hoeven te spelen en wel de drie punten pakken"
Mark van der Maarel

Na afloop werd vooral gesproken over het niveauverschil tussen de twee helften. "In de eerste helft hadden we goed veldspel", analyseert Van der Maarel. "We creŽerden kansen en we maken ze niet. Tegen Feyenoord is het voor ons eigenlijk altijd hetzelfde liedje. Ze komen in de tweede helft ťťn keer bij de goal en ze maken hem wel."

Mark van der Maarel in gesprek met verslaggever Renť van den Berg


Teamgenoot Gustafson is het daarmee eens. "We speelden een degelijke eerste helft. We waren soms wat ongelukkig." De middenvelder kopte zelf de 1-1 in zijn eigen doel. "Ik zag hem niet en had niet het gevoel dat ik wat anders had kunnen doen. Dat was erg jammer", zegt de Zweed.


Gustafson terug in het elftal


Gustafson keerde na een blessure weer eens terug in de basis bij FC Utrecht. "We hadden ons systeem aangepast. Sander en ik speelden als 9 en 10, waarin we in onze krachten probeerden te komen", legt hij uit. "Dat pakte goed uit in de eerste helft." Maar de kansen werden niet benut. "We scoren niet genoeg dat weten we, maar het is complex."

De gekozen tactiek van Feyenoord vond de Zweede niet oogstrelend. "Zij waren in de opbouw heel voorzichtig. Zodra wij druk begonnen te zetten speelden ze terug naar de keeper. Daarom creŽerden ze slechts ťťn kans in de hele wedstrijd."

Simon Gustafson in gesprek met verslaggever Renť van den Berg


Maar Feyenoord sloeg wel toe bij die ene kans. "Zij zijn een ploeg die niet groots hoeven te spelen en wel de drie punten pakken", gaat verdediger Van der Maarel verder. "De winnende goal van Berghuis ging er wel te makkelijk in. Maar goed zij maken hem wel en wij doen dat niet." En dus wonnen de Rotterdammers met 1-2.

"Dat is ook een verschil in kwaliteit. Willen wij echt die stap maken dan moeten we veel meedogenlozer zijn. Ik ben er heilig van overtuigd dat we het kunnen, maar dit seizoen is het op teveel momenten niet goed genoeg", aldus Van der Maarel.


Richting het slot van de competitie


De nummers 5 t/m 8 gaan de play-offs om Europees voetbal in. FC Utrecht (7e) heeft door de nederlaag een achterstand van 11 punten op nummer vijf Feyenoord. Het verschil met nummer negen FC Twente is slechts 6 punten. "Voor de winterstop was het vaak tegenvallend. Na de winterstop hebben we doorgepakt. Maar in het begin van het seizoen hebben we teveel achterstand opgelopen."

"Als we een normale eerste seizoenshelft hadden gespeeld kan je zo'n nederlaag tegen Feyenoord hebben, nu zijn het hele dure punten", besluit de routinier van FC Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -