Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UZSC boekt zwaarbevochten zege bij Het Ravijn: 'Wedstrijd met twee gezichten'

1/3
UTRECHT - De waterpolomannen van UZSC hebben een zwaarbevochten overwinning geboekt in de eredivisie. De koploper uit Utrecht won op bezoek bij nummer drie Het Ravijn. In Nijverdal werd het 8-7 voor UZSC.

UZSC begon sterk aan de topper, want na de eerste periode leidde het met 3-1. In het tweede kwart kwam Het Ravijn langszij, waardoor met 4-4 gerust werd. Na de pauze keek UZSC even tegen een 5-4 achterstand aan.

De ploeg van trainer Roeland Spijker toonde echter veerkracht, waardoor het na de derde periode 6-5 stond in het voordeel van UZSC. In het laatste kwart liepen de Utrechters met geduldig spel uit naar een 8-5 voorsprong. Het Ravijn maakte nog wel de 8-6 en 8-7, maar daar bleef het bij.

Het was een heel hectische wedstrijd"
Roeland Spijker (trainer UZSC)


Onrustig spel


"Het was een heel hectische wedstrijd. Een met twee gezichten. Eentje waarin we het onder controle hebben, maar de tweede periode verliezen we omdat we te onstuimig spelen. We zijn onrustig in plaats van dat we in ons stramien blijven spelen", zegt trainer Roeland Spijker.

UZSC-trainer Roeland Spijker: "De tweede periode geeft wel stof tot nadenken"


Ondanks een 8-5 voorsprong, werd het nog spannend in de laatste minuut. "We gingen te fanatiek aanvallen. We moeten de laatste 30 seconden gewoon uitspelen. Je komt dan vaak in een 2 tegen 1, en dan maak je het altijd af. We moeten dicht bij elkaar blijven en de bal rustig in de ploeg houden, maar we deden het tť rustig", zegt hij.

Met oog op de play-offs vond Spijker het niet goed genoeg. "Elke wedstrijd staat op zich, maar we mogen het niet zo ver laten komen in de slotfase. De tweede periode geeft wel stof tot nadenken. Dat moet beter en daar moeten we meer op gaan trainen", aldus Spijker.

UZSC-speler Joran Westerveld: "We hebben niet het niveau gehaald dat we moeten halen in de play-offs"


Joran Westerveld vond de slotfase ook spannend. "Maar het mag niet meer gebeuren. Het is slordig dat we het zo ver laten komen. We begonnen uitstekend, maar daarna geven we het zelf weg. We maken slordige fouten", vertelt hij.

"We hebben niet het niveau gehaald dat we moeten halen in de play-offs. We zijn al deels bezig met het duel van morgen tegen AZ, maar dat mag niet gebeuren. Tegen Alphen hebben we altijd moeite", aldus Westerveld.

Door de overwinning komt UZSC op 27 punten uit tien wedstrijden. Het blijft daarmee koploper in de eredivisie. Zondag speelt het tegen AZC in Alphen a/d Rijn.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -