Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Belle de Gast na ingrijpende operatie terug in wielerpeloton

UTRECHT - Wielrenster Belle de Gast heeft afgelopen week haar rentree gemaakt in het peloton. De 30-jarige Utrechtse reed woensdag de Scheldeprijs, nadat ze afgelopen winter een operatie had vanwege een beknelde liesslagader.

Haar laatste wedstrijd reed De Gast in augustus 2020, toen ze de in Frankrijk actief was in de GP de Plouay. Ze haalde daar de finish niet. "Het was wel een dingetje, die operatie", vertelt ze. "Ik heb er in eerste instantie ook over getwijfeld, maar alles is goed gegaan."

Of ik op niveau terugkom weet ik niet, maar ik vind fietsen veel te leuk, dus het was zeker de moeite waard"
Belle de Gast

Een beknelde liesslagader is een bekende blessure voor wielrenners. Door zo'n vernauwing stroomt er minder bloed naar je been, waardoor je minder kracht kan zetten. Een ingreep kan een uitkomst zijn.

"Ik heb er best wel lang last van gehad, maar ik ben blij dat ik de operatie heb gedaan. Of ik op niveau terugkom weet ik niet, maar ik vind fietsen veel te leuk, dus het was zeker de moeite waard", aldus De Gast.

Afgelopen woensdag maakte ze in de Scheldeprijs in BelgiŽ haar comeback bij haar ploeg Parkhotel Valkenburg. Ze finishte als 48ste in het peloton. "Het ging prima, maar was wel even wennen. Het was heerlijk om weer op de fiets te zitten", zegt de Utrechtse.

Woensdag komt De Gast weer in actie. Dan rijdt ze de Brabantse Pijl, een Belgische heuvelklassieker rond Overijse.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -