Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht strikt oude bekende als hoofd jeugdopleidingen

UTRECHT - Robin Pronk keert terug bij FC Utrecht. Hij wordt de nieuwe baas van de jeugdopleidingen. Eerder was hij trainer van Jong FC Utrecht, waarmee hij zich wist te kwalificeren voor de eerste divisie.

Pronk tekent een contract tot de zomer van 2024. Hij volgt Jelle Goes op, die aan de slag gaat bij de IsraŽlische voetbalbond.

De afgelopen twee jaar werkte Pronk bij de jeugdopleiding van de Poolse club Zaglebie Lubin. Daarvoor zat hij van 2011 tot 2019 als jeugdtrainer bij FC Utrecht. Hij trainde meerdere jeugdteams en werd in 2016 kampioen van de Beloften Eredivisie met Jong FC Utrecht. Daardoor mocht dat team meedoen aan de eerste divisie. Anno 2021 speelt Jong FC Utrecht nog altijd op het ťťn-na-hoogste profniveau.

"Robin is een echte specialist op het gebied van opleiden", zegt FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam. "In zijn vorige periode bij FC Utrecht heeft hij ook een enorme bijdrage geleverd aan de jeugdopleiding. Enerzijds middels de promotie van het beloftenteam naar de eerste divisie, anderzijds ook in de ontwikkeling van talenten van bijvoorbeeld Bart Ramselaar en Sofyan Amrabat."

Pronk treedt per 15 mei in dienst. Hij heeft veel zin in zijn nieuwe klus. "De afgelopen seizoenen in Polen hebben voor mij geleid tot nieuwe ervaringen en inzichten die ik mee kan nemen naar Utrecht."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -