Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Hake heeft primeur met zes wissels tegen ADO: 'Was nodig'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht-trainer René Hake voerde tegen ADO Den Haag zondag een hoop wijzigingen door. Hij wisselde noodgedwongen zes keer. Doordat het spel minder werd maar ook door het uitvallen van twee spelers.

Je denkt constant wat is het goede moment"
René Hake

In Namen en Rugnummers blikte Hake terug op de 1-4 winst op ADO Den Haag. "Ik praat het liefst over de eerste helft. In de tweede helft vonden we niet de juiste momenten en we herkenden ze niet. Dat had ook te maken met het tempo van ons spel." Ook spelers Willem Janssen en Adam Maher baalden van de tweede helft.

FC Utrecht-trainer René Hake sprak na afloop met verslaggaver René van den Berg


Toen Hake in de tweede helft drie wissels tegelijk doorvoerde, ging het weer beter met FC Utrecht.Van der Maarel, Gustafson en Dalmau vervingen Ter Avest, Van Overeem en Boussaid. "Als een ploeg goed speelt wil je de ploeg laten staan zodat ze nog beter op elkaar worden ingespeeld. Toen we het minder zagen worden, besloten we te wisselen rond de 75e minuut. Dat had ook tien minuten eerder gekund."

"Je denkt constant wat is het goede moment. Dat zijn altijd overwegingen, daar ben je continu mee bezig. Achteraf weet je of het een goede keuze was of niet", zegt de oefenmeester.


Extra wissel


In de eerste helft vielen Mimoun Mahi en Bart Ramselaar geblesseerd uit. Daar baalde Hake van. "Dat is nooit fijn. Dat is een smetje op vandaag."

Opvallend was dat FC Utrecht zes keer mocht wisselen in plaats van vijf keer. Doordat Ramselaar met een hoofdblessure eraf moest kreeg Hake een extra wisselmogelijkheid. "We hebben dat met de vierde man overlegd. In eerste instantie mocht het niet, dat werd later ontkracht. Blijkbaar is het toch nog niet duidelijk genoeg."

Het was in de eredivisie nog niet eerder voorgekomen dat van de 'witte wissel' daadwerkelijk gebruik werd gemaakt. Sinds begin februari is deze extra wissel ingevoerd door de KNVB in de eredivisie en eerste divisie. Vooralsnog gaat het nog om een proef van de FIFA.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -