Luijkx maakt comeback na anderhalf jaar: 'Hele dag glimlachen'

© Orange Pictures
UTRECHT - Jasper Luijkx speelde zondag voor het eerst een wedstrijd in de hoofdklasse voor Kampong na anderhalf jaar blessureleed. De Utrechters wonnen met 0-4 bij Klein Zwitserland. "Ik ben de hele dag aan het glimlachen", zegt de hockeyer in Namen & Rugnummers.
Ik ben blij dat ik de wedstrijd zonder kleerscheuren ben doorgekomen
Jasper Luijkx
Luijkx scheurde in september 2019 zijn kruisband. Hij ging de afgelopen tijd door diepe dalen. Hij was meerdere keren geblesseerd aan de knie en hamstring. Dit jaar had hij wat opstartproblemen, maar een comeback kwam steeds dichterbij. Hij trainde samen met zijn geblesseerde ploeggenoot Boet Phijffer. "We hebben veel gerend. We trainden met als doel een volle wedstrijd spelen", zegt Luijkx.

Lach

Tegen Klein Zwitserland maakte hij behoorlijk wat minuten. "Ik voel me nu heel goed. Ik ben blij dat ik de wedstrijd zonder kleerscheuren ben doorgekomen. Ik ben de hele dag aan het glimlachen", zegt de Kampong-speler.
Jasper Luijkx: "Ik doe geen dingen overhaast."
Luijkx kreeg de kans om zijn terugkeer nog mooier te maken met een kans op een goal in de vijfde minuut van het tweede kwart. "Ik pushte de bal naast de keeper. In een reflex pakte de doelman de bal. Ik hoopte dat die erin ging. De volgende wedstrijd zit de bal wel binnenkant paal."