Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Hilterman blikt terug op tactische zege Jong FC Utrecht: 'Ons plan slaagde'

1/2
UTRECHT - Jeredy Hilterman was vrijdag met Jong FC Utrecht de baas op bezoek Telstar. De topscorer van Jong FC Utrecht vertelt in Namen en Rugnummers trots te zijn dat de gekozen tactiek zorgde voor de drie punten.

Op naar de 20, dat hou ik natuurlijk goed in de gaten"
Jeredy Hilterman

"We hadden ervoor gekozen om ons in te laten zakken en dan gebruik te maken van de ruimtes die zij lieten liggen", blikt Hilterman terug op de gekozen tactiek.

"Zij spelen vooral de lange bal. Wij hebben niet hetzelfde fysiek als wat zij voorin hebben lopen. Je moet je kwaliteiten kennen, maar ook je minpunten. Daar hebben wij op ingespeeld en dat plan dat slaagde."

Jong FC Utrecht won het duel met 2-3. De Utrechtse beloften staan nu zestiende in de eerste divisie.

Hilterman maakte een van de drie Utrechtse treffers. "Het was mijn zestiende doelpunten van het seizoen", vertelt de aanvaller. "Op naar de twintig. Dat houd ik natuurlijk goed in de gaten. Je wil zoveel mogelijk doelpunten maken." Op de topscorerlijst van de eerste divisie is Hilterman de nummer vier.


Terugkeer De Keijzer


De tweede helft was spannender dan de eerste helft, maar FC Utrecht hield de voorsprong vast. Dat was mede te danken een doelman Fabian de Keijzer. Hij stond voor het eerst weer onder de lat, nadat hij in september van vorig jaar geblesseerd raakte.

"Hij was hard nodig", zegt Hilterman over zijn teamgenoot. "Hij heeft ons in de wedstrijd gehouden in de slotfase. Het was niet te zien dat hij zolang niet had gekeept."

Hilterman blikt op Radio M Utrecht terug op de 2-3 winst bij Telstar


Hilterman zit regelmatig bij de selectie van het eerste. De ploeg van René Hake neemt het zondagmiddag op in Den Haag tegen ADO. "Zoals het er nu naar uit ziet behoor ik niet tot de selectie. Dan mag ik het dus maandag met Jong FC Utrecht gaan opnemen tegen De Graafschap."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -