Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Belangrijke zege waterpolosters op Spanje in World League

UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters houden kans om zich te plaatsen voor de Super Final van de FINA World League. De 12-11-zege op Spanje in de voorronde in Boedapest zorgde daarvoor. Oranje verloor eerder in de Hongaarse hoofdstad van Griekenland.

De formatie van bondscoach Arno Havenga moet zaterdag winnen van Rusland, om zich te plaatsen voor de eindronde. Die vindt in juni plaats in het Russische Kazan.

Simone van der Kraats was topscorer van Oranje met vijf treffers. UZSC-speelster Dagmar Genee en Sabrina van der Sloot maakten er beiden drie, ook Nomi Stomphorst uit Baarn scoorde nog.


Sarah Buis


Havenga sprak van een 'nette' overwinning. "Het was veel beter dan een dag eerder tegen Griekenland. We waren veel beter georganiseerd. Tegen de Grieken ging het verdedigend wat moeizaam, nu deden we het in dat opzicht veel beter. We hebben rustig en gedisciplineerd gespeeld en verdiend gewonnen."

Bij Nederland ontbraken keepster Debby Willemsz en Brigitte Sleeking. Ze zijn twee wedstrijden geschorst na een opstootje in het duel met Griekenland. De Biltse Sarah Buis, normaal onder de lat bij UZSC, was nu de keepster.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -