Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nederlandse handbalsters winnen ook tweede oefenwedstrijd tegen Slovenië

LEUSDEN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Nederlandse handbalsters zijn de campagne richting de Olympische Spelen in Tokio met sportief succes begonnen. De regerend wereldkampioen won zondag in de Maaspoort van Den Bosch ook het tweede oefenduel van SloveniŽ: 35-27.

De zege werd met meer moeite binnengehaald dan de eerste ontmoeting met SloveniŽ: 30-28. De Nederlandse handbalsters, met Laura van der Heijden uit Leusden en Angela Malestein uit Bunschoten-Spakenburg, boden in het begin nauwelijks weerstand tegen een veel agressievere tegenstander, die vanaf het begin makkelijk scoorde. Zelf speelde de thuisploeg slordig en miste veel kansen. Bij rust leidde SloveniŽ met 15-12.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld en kwam Nederland beter in zijn spel. De dekking stond wat scherper en de aanval werd effectiever, maar het duurde tot halverwege de tweede helft eer Oranje op gelijke hoogte kwam (22-22). Smits leverde vervolgens vier doelpunten op rij af en bracht het elan in de ploeg voor een succesvol slotoffensief.

In april volgt een tweede oefenstage in aanloop naar Tokio. Bondscoach Mayonnade heeft 36 speelsters opgenomen in zijn voorlopige selectie voor Tokio. Daar moet hij er veertien uit kiezen.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -