Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UZSC alleen aan kop na zevende winst op rij: 'Kampioen worden'

1/3
UTRECHT - Op de waterpoloërs van UZSC staat dit seizoen geen maat. De Utrechters waren zondag met 10-7 te sterk voor GZC Donk en hebben daardoor nog altijd geen puntverlies geleden in de eredivisie.

Ben heel benieuwd waar dit gaat eindigen"
Roeland Spijker

Dit seizoen sloeg UZSC vaak toe doordat het de langste adem had. Tegen Donk had het na twee kwarten al een ruime voorsprong te pakken. Na het derde kwart was de tussenstand 8-5. "We winnen vandaag elke periode. Ik zeg heel vaak dat we de wedstrijden moeten managen. Dat hebben we vandaag gedaan. Toen ze terugkwamen tot 6-4 maakten we gelijk weer een doelpunt. Al met al is het een klasse wedstrijd van ons", analyseert coach Roeland Spijker na afloop.

Coach Roeland Spijker geniet op dit moment enorm bij UZSCOnverslaanbaar


In de laatste acht minuten wisten de Utrechters er nog twee bij te maken. Donk maakte er nog twee waardoor het duel in 10-7 eindigde. "Als we goed spelen dan kunnen wij van iedereen winnen", blikt Spijker terug. "Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Een tegenstander kan alleen goed tegen ons zijn als we het toelaten. Ook vandaag worden een aantal tegendoelpunten gemaakt door individuele fouten."

Als we spelen zoals vandaag dan komen ze er bij ons niet doorheen"
Sebastian Hessels

Ook UZSC-er Sebastian Hessels ziet dat hij en zijn ploeggenoten oppermachtig zijn. "Als wij op ons niveau blijven spelen dan is het moeilijk voor iedere tegenstander. Als we spelen zoals vandaag dan komen ze er bij ons niet doorheen", zegt de waterpoloër. "We houden het tempo hoog, waardoor de doelpunten vanzelf vallen."

Benjamin Hoepelman was de grote man aan de zijde van UZSC. Hij scoorde zes keer. Gies Wijnhoven gooide tweemaal raak en Sebastian Hessels en Benjamin Hessels deden dat één keer.

Sebastian Hessels: 'Heerlijk om in deze ploeg te spelen'


Met het vertrouwen binnen de groep zit het goed. "We kennen elkaar ook allemaal al lang. En bij de wedstrijden is iedereen gefocust. Daardoor pakken we de punten. Maar we trainen natuurlijk ook hard", zegt Hessels.


Alleen aan kop, via play-offs naar de titel


UZSC heeft in zeven duels het maximale aantal van 21 punten behaald. De Utrechters zijn nu alleen koploper doordat De Zaan gelijkspeelde tegen AZC met 9-9. De ploeg uit Zaandam staat nu tweede met 19 punten. Komende zaterdag ontvangt UZSC in De Krommerijn De Zaan.

"Nu staan voor ons de examens op het programma", zegt Spijker over de komende duels. Na het duel met De Zaan volgen achtereenvolgens SVH (11e), AZC (4e) en Het Ravijn (3e). "Wij willen kampioen worden", spreekt Hessels. "Ik heb er alle vertrouwen in."

Aan het eind van de competitie gaan de beste acht ploegen van de eredivisie de play-offs om het landskampioenschap in.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -