Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Hake vindt winst dik verdiend: 'Zelf afgedwongen'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht-hoofdtrainer René Hake was blij dat het goede spel van zijn ploeg zaterdag resulteerde in een overwinning. De oefenmeester vindt wel dat de wedstrijd tegen Fortuna Sittard veel eerder beslist had moeten worden.

We bleven zoeken naar de goal"
René Hake

"We hadden de wedstrijd in de eerste helft kunnen beslissen. Daarna werd het moeizamer, ook omdat zij compacter gingen spelen", analyseerde Hake na afloop. "We hebben van hun verder niet veel last gehad, qua dreiging. In onze eigen mindere fases waren we wel stabiel. Dat is wel eens anders geweest."

Vooral de eerste 25 minuten was FC Utrecht heer en meester. De thuisploeg was niet in het spel te bekennen. De Limburgers wisten de Utrechtse storm echter te sussen. "Fortuna ging ons meer onder druk zetten. Wij wilden graag Maher en Ramselaar aan de bal hebben, maar dat schermden zij af", was de reactie van Hake daarop.

FC Utrecht-hoofdtrainer René Hake in gesprek met verslaggever René van den Berg


In de 81e minuut kwam de 0-1 eindstand op het scorebord. "Dat de goal zo laat valt dat is prettig want daardoor win je. Maar goed dat was ook dik verdiend", zegt de oefenmeester over de treffer van invaller Dalmau. "Hij heeft daar een heel goed gevoel voor. Dat is een kwaliteit van hem." Ook Mahi en Van Overeem waren blij met de kwaliteit van Dalmau.

"We hebben het als groep uiteindelijk zelf afgedwongen. We bleven zoeken naar de goal." Over het niveauverschil tussen de twee helften maakt Hake zich geen zorgen. "Je kan niet 90 minuten lang dat niveau vasthouden", aldus de oefenmeester.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -