Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Dames UZSC winnen, maar dit keer niet gemakkelijk: 'Op karakter'

1/3
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben het in het uitduel tegen ZVL-1886 onnodig spannend gemaakt. De Utrechtse vrouwen wonnen uiteindelijk wel, met 8-10. UZSC is de koploper van de eredivisie.

De vechtlust spatte ervan af"
Hanna Hogervorst

Na het eerste kwart stond het 2-2. De koploper had het moeilijker dan verwacht met de nummer zes van de competitie. Na het tweede kwart leidde UZSC met 4-5, maar na het derde kwart stond het opnieuw gelijk met 7-7. "Het was een heel zware pot", blikt coach Joachim de Ruijsscher terug op het duel. "Het werd steeds spannender, dat kwam ook omdat er aan beide kanten kansen werden gemist."


Winst in vierde kwart


Het lukte de Utrechtse vrouwen om in het laatste kwart de overwinning naar zich toe te trekken: 8-10. "Het ging moeizaam vandaag", reageert speelster Hanna Hogervorst. "Ik ben wel trots op het team. De vechtlust spatte ervan af, maar ik ben wel helemaal kapot."

Een zege op karakter"
Joachim de Ruijsscher

In het laatste kwart maakte UZSC het verschil. "Dat zit in fitheid, maar ook in slimmigheidjes", zegt De Ruijsscher, die zijn ploeg de laatste weken monsterzeges zag veroveren. "ZVL speelde met heel goede pressing. Daar hadden we best wel wat moeite mee. We konden het vandaag niet eerder afmaken. Dit is een zege op karakter."

Joachim de Ruijsscher: 'Ik wist dat dit een moeilijke pot ging worden'


"We maakten de doelpunten toen het moest, dat hebben we laten zien", zegt Hogervorst. "We kunnen hier leerpunten uithalen richting de play-offs. Daar moeten we het op ons best gaan doen."

UZSC gaat aan kop in de eredivisie. De ploeg van coach De Ruijsscher heeft 18 punten uit zeven duels.

Hanna Hogervorst: 'Goede voorbereiding voor de play-offs'


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -