het EK, dat dit voorjaar in twee fases wordt gespeeld in Hongarije en Slovenië." /> het EK, dat dit voorjaar in twee fases wordt gespeeld in Hongarije en Slovenië. (Foto: fcutrecht.nl)" /> het EK, dat dit voorjaar in twee fases wordt gespeeld in Hongarije en Slovenië." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Maarten Paes met Jong Oranje naar het EK: 'Er liggen mooie kansen denk ik'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht-doelman Maarten Paes ziet kansen voor Jong Oranje op het EK, dat dit voorjaar in twee fases wordt gespeeld in Hongarije en Slovenië. Eind deze maand wordt de poulefase afgewerkt, waarin Jong Oranje de leeftijdgenoten van Duitsland, Roemenië en Hongarije treft. De nummers één en twee van de poule plaatsen voor de volgende volgende ronde, die pas in juni wordt gespeeld.

Ik denk dat we er goed op staan"
Maarten Paes

Paes heeft goede hoop dat Jong Oranje, waarvoor ook de Utrechtse Ajacied Jurriën Timber is geselecteerd, de volgende ronde bereikt. "Duitsland hebben we vaak tegen gespeeld en volgens mij nog nooit verloren." De andere twee tegenstanders zijn minder bekend. "Tegen Roemenié heb ik in de O19 wel eens gespeeld, tegen Hongarije nog nooit."


Maar één keer verloren


Maar Paes, die vijf keer onder de lat stond in Jong Oranje, vindt dat zijn ploeg vooral van eigen kracht uit moet gaan. "We hebben de laatste twee jaar maar één keer verloren en niet tegen de minste landen gespeeld", aldus de Utrecht-doelman. "We hebben van Engeland gewonnen en van Portugal gewonnen en verloren. Ik denk dat we er goed op staan."

"We hebben de laatste twee jaar maar een keer verloren"


De kracht schuilt volgens Paes, maandag met Jong FC Utrecht nog actief tegen Jong PSV, vooral in het hechte team. "We hebben de hele kwalificatie met dezelfde groep gespeeld, we zijn heel complementair. Achterin staat het goed en voorin is het heel divers met veel goals."

De vraag is daarbij voor Paes uiteraard wel of hij een basisplaats krijgt. Zijn concurrenten in de selectie zijn Feyenoorder Justin Bijlow en Kjell Scherpen van Ajax. "Ik heb in de kwalificatie iets meer gespeeld, maar dat was vooral vorig jaar toen ik nog volle bak in het eerste speelde. We hebben allemaal onze kwaliteiten. Het is aan de trainer om te bepalen wie speelt."
De selectie van Jong Oranje komt komende zondagavond bij elkaar. Woensdag 24 maart volgt dan de eerste wedstrijd, tegen Jong Roemenië.
Drie dagen later is Jong Duitsland de tegenstander en de laatste groepswedstrijd is op 30 maart tegen Jong Hongarije.

Op 31 mei wordt het toernooi hervat met de kwartfinales. De halve finales en de finale zijn op 3 en 6 juni.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -