Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ongenaakbaar UZSC slaat weer na rust toe: 'We gaan er op fitheid overheen'

1/3
UTRECHT - De mannen van UZSC hebben een nieuwe slag geslagen in de eredivisie. De Utrechtse waterpoloërs versloegen in zwembad De Kromme Rijn Polar Bears met 12-8.

Als ik wissel gaat de kwaliteit niet omlaag"
Roeland Spijker

In een spannend eerste kwart wist UZSC een paar seconden voor tijd de 3-2 voorsprong te pakken. In het volgende kwart knokte Polar Bears zich naar een 4-4 ruststand. "We waren toen de bovenliggende partij. We misten teveel kansen. Zij hadden aanvallend niets te vertellen", blikt coach Roeland Spijker terug in Namen en Rugnummers.

Roeland Spijker: 'Fitheid maakt weer het verschil'


In het derde kwart sloeg UZSC toe. Ze pakten de 9-6 voorsprong. In de laatste acht minuten kwam de vijfde zege op rij van de Utrechters niet meer in gevaar: 12-8. Benjamin Hoepelman was met vier treffers de topscore aan de zijde van UZSC.


Ongeslagen, maar toch kritisch


"Eigenlijk was het wel een slordige wedstrijd", vertelt Gies Wijnhoven. "We hebben acht tegendoelpunten gekregen, waarvan er vier waren die niet mochten gebeuren. We moeten kritisch zijn als we kampioen willen worden. Anders word je ook niet beter."

Dat was coach Spijker dan ook, vooral over de vierde periode. "Eigenlijk hebben we twee modussen: Of helemaal geen risico meer nemen en ook niet meer aanvallen of met zijn allen zoveel mogelijk doelpunten zien te maken. Daar moeten we de balans in zien te vinden. Dat we rustig de wedstrijd uitspelen en ook nog wat goals meepakken."

We moeten het hebben van onze fitheid"
Gies Wijnhoven


Fitte en brede selectie


Dat UZSC in de laatste twee kwarten toesloeg verraste Wijnhoven niet. "We moeten het hebben van onze fitheid en de breedte van onze selectie. Je merkt dat we vaak de winst pakken doordat we veel kunnen door wisselen. Ook vandaag gingen we er op fitheid overheen." Spijker vond de overwinning terecht. "We zijn ook kwalitatief gewoon beter."

Maar de coach van de Utrechters beaamt dat de fitheid ook een hele grote rol heeft gespeeld. "Ons team is heel breed. Met de wissels die ik doorvoer gaat de kwaliteit niet omlaag. Daardoor kan ik veel wisselen. Ze trainen ook allemaal heel hard en zijn heel ambitieus. Dat zie je ook terug in de wedstrijden", aldus Spijker.

UZSC heeft in de eredivisie het maximale aantal van 15 punten uit vijf duels. "

Gies Wijnhoven: Kritisch blijven als we kampioen willen worden'


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -