Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nerida Drewes eist hoofdrol op bij monsterzege UZSC: 'Niet vaak meegemaakt'

1/3
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben in de eredivisie een overtuigende zege geboekt op hekkensluiter SWOL 1894. In zwembad de Kromme Rijn was Nerida Drewes met veertien treffers de uitblinkster. Het werd uiteindelijk 25-5.

Met eerdere twintigklappers van UZSC in het achterhoofd (29-5 tegen PSV, 21-10 tegen Het Ravijn, 20-6 tegen De Ham) begonnen de Utrechtse vrouwen ook tegen SWOL 1894 goed. Al na het eerste kwart stond 7-2 op het scorebord.

Ik kan het mij niet herinneren dat ik dit in de eredivisie gepresteerd heb"
Nerida Drewes

De bezoeksters uit Zwolle kwamen tot slechts vijf treffers en incasseerden er zelf 25. De grote vrouw aan de kant van UZSC was dus Nerida Drewes. Overigens ontbrak de licht geblesseerde Amarens Genee bij de Utrechtse ploeg. Zij werd door trainer Joachim de Ruijsscher uit voorzorg langs de kant gehouden.

Nerida Drewes: "Het geeft voldoende vertrouwen richting volgende week"Vertrouwen


Topscorer Drewes was door het scorebord op de hoogte van haar doelpuntenproductie. "Meestal hebben we het niet in de gaten, maar deze keer weet ik dat het veertien keer raak was", lacht ze. "Daar ben ik in de wedstrijd niet mee bezig. Ik heb veel snelheid, maar ik heb gelukkig ook andere doelpunten gemaakt dan via mijn snelheid."

Heel vaak is het voor Drewes niet voorgekomen dat ze veertien keer scoorde. "Dan moet ik heel lang terug in de tijd, misschien een keer bij de pupillen of aspiranten. Maar ik kan het mij niet herinneren dat ik dit in de eredivisie gepresteerd heb", vertelt de UZSC-speelster. "Het geeft voldoende vertrouwen richting volgende week (tegen ZVL, red.), dan hebben we wel een moeilijke wedstrijd en moeten we er als ploeg weer staan."


Overtuiging


Trainer Joachim de Ruijsscher vond het lastig om zijn ploeg geconcentreerd te houden voor dit duel. "Dat is wel lastig, maar niet dat je niet wil spelen. Je moet het gevecht met jezelf aangaan, ook als ploeg. We willen stappen maken en gelukkig heb ik in het eerste kwart overtuiging gezien. Iedereen was geconcentreerd en je ziet dat we afstand nemen vanaf de allereerste minuut", zegt hij.

Joachim de Ruijsscher: "Lastig geconcentreerd te blijven"


De UZSC-coach is blij dat niet alleen Drewes de handdoek oppakt. "Je ziet dat we meer meiden hebben die hard kunnen zwemmen en een goede tegenaanval kunnen opzetten. En we blijven het overzicht houden. Dat houdt in dat we meer naar elkaar toe groeien", vindt De Ruijsscher.

In de stand van de eredivisie komt UZSC door de zege op 15 punten uit zes wedstrijden, waarmee het gedeeld tweede staat achter koploper GZC Donk.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -