Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Geslaagd weekend voor Nederlandse hockeysters met tweede winst op Duitsland

1/2
BILTHOVEN/UTRECHT - De Nederlandse hockeysters kunnen terugkijken op een geslaagd weekend in de FIH Pro League. Ze wonnen zondag overtuigend met 3-0 van Duitsland, dat zaterdag ook werd verslagen door Nederland (2-1).

Nederland, waar SCHC-speelster Ginella Zerbo in tegenstelling tot zaterdag niet op de wedstrijdlijst stond, kende een bliksemstart. Pien Dicke, speelster van SCHC, maakte de openingstreffer in een sfeerloos Wagenerstadion in Amstelveen. In het derde kwart liep de ploeg van Alyson Annan verder uit dankzij twee doelpunten van Lidewij Welten. Duitsland wist weinig kansen te creŽeren tegen het sterkere Nederland.
2' Pien Dicke (1-0)
34' Lidewij Welten (2-0)
36' Lidewij Welten (3-0)

Nederland behoudt de koppositie in de Pro League. De eerstvolgende tegenstander is Nieuw Zeeland. Die wedstrijden staan gepland op 18 en 19 mei.


Regiogenoten bij Nederlandse hockeyvrouwen


Naast Dicke en Zerbo zitten er meer speelsters van SCHC in de Nederlandse hockeyploeg: Kyra Fortuin (zie foto hieronder), Laurien Leurink, Caia van Maasakker en Xan de Waard.

Ook Malou Pheninckx van Kampong behoort tot de selectie, evenals Eva de Goede uit Zeist en keepster Josine Koning uit Amersfoort.

 SCHC-er Kyra Fortuin in actie namens Nederland tegen Duitsland in de Pro League. SCHC-er Kyra Fortuin in actie namens Nederland tegen Duitsland in de Pro League. | Foto: Floris Mulder


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -