Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Waterpolosters UZSC winnen topper van GZC Donk: 'Boven verwachting'

1/3
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben in de eredivisie de topper tegen koploper GZC Donk gewonnen. De Utrechtse vrouwen speelden een ijzersterke partij in Gouda en pakten de overwinning met 16-10.

Al in het eerste kwart nam UZSC het initiatief. Mede door twee mooie treffers van Dagmar Genee stond de ploeg van trainer Joachim de Ruijsscher met 4-3 voor. Daarna hield een geconcentreerd en effectief UZSC de voorsprong vast. Bij rust was het 9-6 en na vier kwarten stond een eindstand van 16-10 op het scorebord.

Keepster Sarah Buis was erg belangrijk aan Utrechtse zijde. Zij hield haar doel vaak schoon en stelde de aanvalsters van UZSC in staat om de score uit te breiden in de tweede helft.

Sarah Buis: "Op de juiste momenten belangrijk"Sarah Buis eist hoofdrol op


"Dit is wel boven verwachting. Ik dacht dat het spannender zou worden. We hebben goed gespeeld als team en 16-10 is een goede uitslag", reageert Buis. "We moeten als team vertrouwen halen uit goede acties en dat is goed gebeurd."

"We hebben de focus behouden en onze taken uitgevoerd, in de tweede periode lukte alles", aldus de keepster, die een hoofdrol speelde. "Als aanvallend team haal je ook vertoruwen uit de verdediging. Als je dan ballen pakt, is dat heel lekker."

Complimenten van trainer Joachim de Ruijsscher: "Vanaf het begin geconcentreerd"


Joachim de Ruijsscher zag dat zijn ploeg geconcentreerd speelde. "De ploeg wilde hard voor elkaar werken", zegt hij. "Ik moet erbij zeggen dat zij hun vaste keeper van het Nederlandse team missen door een blessure, dus dat scheelt wel iets. Desalniettemin hebben mijn meiden goed gespeeld."

"Je ziet dat we relatief makkelijk drie, vier doelpunten voor komen te staan. Maar je hebt altijd een kantelpunt, dat was in het derde kwart, en opeens komt Donk terug. We hadden toen heel hard een doelpunt nodig. Het momentum van Donk is dan afgebroken en daarna spelen we de wedstrijd beheersd uit", aldus De Ruijsscher.


Dichter bij de koploper


Door de overwinning verkleint UZSC, dat als nummer twee begon, het gat met GZC Donk in de stand. UZSC staat met 12 punten uit vijf wedstrijden gedeeld tweede. Donk leidt met 15 punten uit zes duels.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -