Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Jong FC Utrecht weet opnieuw achterstand niet om te buigen: 'Dat is wel een verbeterpuntje'

1/3
UTRECHT - Het is een repeterend verhaal bij Jong FC Utrecht. De beloftenploeg voetbalt in de eerste divisie voldoende kansen bij elkaar. Maar ook tegen MVV werden er vrijdagavond teveel gemist. "Ik denk dat we zeker drie honderd procent kansen hebben gehad. Het is ongelofelijk dat ze er niet gaan", zei aanvaller Tim Pieters na de 1-0 nederlaag.

'Ongelofelijk dat ze niet ingaan'


Jong FC Utrecht speelde voor rust in een hoog tempo en was daardoor bij vlagen erg slordig. Maar het kreeg in die periode wel minimaal vier kansen. Na rust kwamen die niet meer. "Wij hadden voor rust veel meer diepte in ons spel, en zij gingen na rust met tien man op hun eigen helft staan", zei trainer Ab Plugboer. "Het is een stugge ploeg, na rust zakten ze ver in," vulde Tim Pieters aan.

Jong FC Utrecht speelde, met name na rust, met een heel erg jong team. "Ik denk het jongste team waar we dit seizoen mee gespeeld hebben", zei Tim Pieters. "Maar ik ben er van overtuigd dat we ook met deze ploeg wedstrijden gaan winnen." Ab Plugboer vond zijn elftal de beter voetballende ploeg. "Maar het gaan om reslutaat en om doelpunten. En daarin hebben wij het laten afweten."

'Het gaat om doelpunten. En daarin laten wij het afweten'


Achterkomen was tegen MVV opnieuw fataal voor Jong FC Utrecht. Het is dit seizoen nog niet gebeurd dat de ploeg een achterstand wist recht te zetten. "Dat is een verbeterpuntje", vindt Plugboer. Tim Pieters vertelt dat Plugboer zijn team in de rust op dat feit had gewezen. "Dat was misschien niet zo handig om te zeggen, maar we wisten allemaal dat we er vol voor moesten gaan. En qua werklust kan je niemand wat verwijten." "Ik heb niet de indruk dat die opmerking ze onder druk zette", besloot Plugboer.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -