Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Bibian Mentel heeft uitzaaiingen in haar hersenen en neemt afscheid van naasten

1/2
UTRECHT - Bij paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel zijn uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen. Een behandelplan is niet meer mogelijk, hebben haar artsen aangegeven. Mentel heeft het advies gekregen om te beginnen met afscheid nemen van haar dierbaren.

Het slechte nieuws is bekendgemaakt door de organisator van een seminar dat Mentel op 9 maart geeft over winnaarsmentaliteit. De topsportster heeft aangegeven het evenement door te willen laten gaan. "Met Bibian gaat het ondanks het slechte nieuws erg goed en zij heeft besloten om tot de laatste dag te blijven genieten van het leven", meldt de organisator.

 Bibian Mentel Bibian Mentel | Foto: RTV Utrecht

De Utrechtse kreeg bijna twintig jaar geleden voor het eerst te maken met botkanker. Het leidde ertoe dat haar onderbeen geamputeerd moest worden. Ze ging door als paralympisch snowboardster en veroverde drie keer goud op de Paralympische Spelen. In 2014 in Sotsji en twee keer in Pyeongchang in 2018. Mentel werd beide jaren op het Sportgala gekozen tot Paralympische Sporter van het Jaar. Eind 2018 beŽindigde ze haar carriŤre.

In de afgelopen twintig jaar bleef Mentel geconfronteerd worden met kanker. In 2019 werden opnieuw tumoren ontdekt in haar ruggengraat. Artsen spraken toen uit dat het mogelijk haar laatste zomer in goede gezondheid zou worden. Het weerhield haar er niet van doelen te stellen en zich in te zetten voor goede doelen zoals de Johan Cruyff Foundation. Begin dit jaar kreeg ze in Utrecht een sportveld naar zich vernoemd.

Lees ook: ParalympiŽr Bibian Mentel krijgt sportveld naar zich vernoemd bij revalidatiecentrum in Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -