Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UZSC-mannen herpakken zich tegen BZC: 'Wisten dat het niet makkelijk werd'

1/3
UTRECHT - De waterpoloŽrs van UZSC hebben in eigen bad Schuurman BZC verslagen. Na de eerste twee periodes keken de Utrechters nog tegen een achterstand aan, maar uiteindelijk won UZSC het duel met 13-8.

Op kracht, op fitheid en op snelheid gingen we er overheen"
Roeland Spijker

UZSC begon niet goed. Na de eerste periode was de achterstand 3-4. De Utrechters waren niet scherp genoeg en dat resulteerde na de tweede periode in een 4-6 tussenstand. "Verdedigend was het niet goed genoeg. We vielen de man die de bal had niet snel genoeg aan. Dat is een verbeterpunt", analyseert coach Roeland Spijker.


De comeback van UZSC


Vanaf het derde kwart herpakte UZSC zich. De ploeg kreeg maar ťťn tegentreffer te verwerken en het zelf vier keer te scoren, waardoor de tussenstand 8-7 was. In het laatste kwart werd de eindstand op 13-8 bepaald. Topscorer aan de zijde van UZSC was Sebastiaan Hessels met vier doelpunten.

"We wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. We gingen er uiteindelijk op kracht, op fitheid, op snelheid overheen", zag Spijker. "We pakten stapsgewijs de voorsprong terug. Na rust ging het verdedigen een stuk beter. We hielden ze verder van het doel weg."

Roeland Spijker: 'We gaven hun schutters in het begin teveel tijd'


Het was voor UZSC het eerste duel na de herstart van de competitie. De Utrechters draaien bovenin mee en hebben na twee wedstrijden zes punten bemachtigd.


De Mey weer helemaal terug na besmetting coronavirus


Voordat de competitie werd stilgelegd was er een corona uitbraak binnen de selectie van UZSC. Eťn van de getroffen spelers was Tim de Mey. In oktober vertelde hij in Namen en Rugnummers openhartig dat hij heel ziek was geworden. Nu is hij weer helemaal terug. "Ik heb geen klachten meer", aldus De Mey.

Ik denk dat het nog een heel mooi seizoen kan worden"
Tim de Mey

"Mijn conditie was heel slecht. Ik durf te zeggen dat ik nu weer op 85/90 procent ben. Af en toe merk ik nog dat ik een sprint nog iets verder door had willen trekken. Ook heb ik vaker spierpijn", vertelt de waterpoloŽr.

Tim de Mey: 'Ik zit op 85%'


"Mentaal was het ook zwaar. Hier hoop ik sterker uit te komen. Ik denk dat het nog een heel mooi seizoen kan worden", blikt De Mey hoopvol vooruit. "Maar dan moet het wel beter dan in de eerste twee kwarten."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -