Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kampong slaat eerste slag in dubbelweekend: 'Hopelijk begin van mooie reeks'

1/3
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben de eerste van de twee duels van dit weekend winnend afgesloten. Op bezoek bij Amsterdam waren de Utrechters zaterdag met 1-4 de baas.

Terecht dat we de overwinning naar ons toetrokken"
Roelant Oltmans

In de 24e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Vanuit een strafcorner tekende Tijn Lissone voor de 1-0 namens Amsterdam. Acht minuten later was de stand alweer gelijk, want Jonas de Geus zette namens Kampong de 1-1 op het scorebord.


Utrechtse voorsprong


Het was wachten tot het derde kwart op de voorsprong van Kampong. In de 49e minuut lukte het Lars Balk om de 1-2 binnen te werken. Kampong zat na die treffer niet op rozen, want Amsterdam bleef gas geven en wist gemakkelijk de Utrechtse cirkel binnen te komen.

Toch was het Kampong dat nog tot scoren kwam. Zes minuten voor tijd was het eerst Derck de Vilder die de 1-3 op het scorebord zette. Pepijp Luijkx bepaalde een minuut later de eindstand op 1-4.

Derck de Vilder: 'Ik raakte die bal perfect, dat was echt de bevrijding'


"Hopelijk is dit het begin van een mooie reeks. Dit zijn belangrijke drie punten", zegt doelpuntenmaker De Vilder. Hij maakte de derde Utrechtse treffer. "Ik raakte hem heel goed. Hij vloog het dak in, dat was een lekker gevoel."


Vrijer gaan hockeyen


Bij Kampong loopt het de laatste weken moeizaam. Deze winst is daarom een opsteker. "We missen een beetje zelfvertrouwen. We moeten met meer vrijheid en met meer plezier gaan spelen. Dit soort potjes geven vertrouwen. Ik denk dat we op de goede weg zijn", analyseert De Vilder. "We moeten minder gaan nadenken en lekker gaan hockeyen."

Roelant Oltmans: 'We doen wat we vaker moeten doen: scoren'


Coach Roelant Oltmans: "Bij tijd en wijlen was ik tevreden over het spel. De verdediging heeft keihard gevochten. We deden te weinig met de kansen."

"In het derde en vierde kwart hebben we terecht die overwinning naar ons toegetrokken. Het gaat om winnen, dat geeft vertrouwen", benadrukt de trainer.
24' Tijn Lissone (1-0)
32' Jonas de Geus (1-1)
49' Lars Balk (1-2)
60' Derck de Vilder (1-3)
66' Pepijn Luijkx (1-4)

Zondag wacht voor Kampong het tweede duel van dit weekend. Dan is nummer twee Rotterdam de tegenstander. "Dat is een goed team. Ik heb ze vorige week zien spelen. Het wordt een mooie wedstrijd denk ik", blikt Oltmans vooruit.

Kampong staat voorlopig vijfde in de hoofdklasse. De Utrechters hebben 20 punten uit tien duels. Het verschil met nummer twee Pinoké is slechts één punt.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -