Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Dames UZSC laten opnieuw niets heel van tegenstander: 'Verschil is groot'

1/3
UTRECHT - UZSC heeft voor de derde week op rij een ruime overwinning geboekt in de eredivisie. De Utrechtse waterpolosters waren in eigen bad met 20-6 te sterk voor De Ham.

Tussen een aantal ploegen zijn de verschillen te groot"
Joachim de Ruijsscher

In het begin van de wedstrijd bleef de marge klein. Na de eerste periode was de Utrechtse voorsprong 5-3. "Onze concentratie was niet goed. We kregen teveel doelpunten tegen en misten zelf de kansen. Al met al speel je niet een heel mooi wedstrijd", blikt coach Joachim de Ruijsscher kritisch terug op het duel.

De Ruijsscher: 'In deze potjes is het zaak geconcentreerd te blijven'


Na het eerste kwart begon UZSC gas te geven. Bij rust had de ploeg van De Ruijsscher de 10-4 voorsprong te pakken. In de laatste twee kwarten wist UZSC er nog tien bij te maken. Topscorer aan de zijde van UZSC was Nerida Drewes met acht treffers.

"Tegen dit soort ploegen weet ik dat ik mijn snelheid goed kan gebruiken", blikt Drewes terug op haar uitblinkende rol. "Dat is lekker spelen en daar ligt mijn kracht."


Groot verschil tussen ploegen


Vorige week was UZSC met 20-10 te sterk voor Het Ravijn, die week daarvoor werd PSV met 26-5 verslagen. "Tussen een aantal ploegen zijn de verschillen te groot", aldus De Ruijsscher.

"Je kan in die wedstrijden kijken of je speelconcept goed is. Van zulke ploegen kan je alleen maar verliezen. Daar zit de spanning erop. Je wil vanuit een bepaalde discipline de wedstrijd spelen. Je speelt daardoor iets minder soepel dat zie je in het eerste kwart."

Tegen Donk mag dit niet gebeuren"
Nerida Drewes

Volgende week wacht voor UZSC het duel tegen de ongeslagen koploper Donk. "Die concentratie moet in het begin beter. Daar moeten we de komende week aan werken. Tegen Donk kan dit niet gebeuren", doelt Drewes op het matige eerste kwart. "Donk zou ik wel als favoriet aan wijzen voor de titel."

UZSC staat na vier duels in de eredivisie op de tweede plek met negen punten.

Nerida Drewes: 'Volgende week tegen Donk moeten we de hťle wedstrijd scherp zijn'


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -