Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vrouwen UZSC hervatten eredivisie met 29-5 zege: 'Compliment waard'

1/3
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC zijn uitstekend begonnen aan de hervatting van de eredivisie. De Utrechtse vrouwen walsten in zwembad De Kromme Rijn over tegenstander PSV heen. De eindstand was 29-5.

Tegen Het Ravijn gaan we kijken hoe we er echt voor staan"
Dagmar Genee

Al in het eerste kwart was UZSC op schot, want toen stond het al 8-2. Daarna liep de ploeg van trainer Joachim de Ruijsscher alsmaar verder uit. Bij rust was het 17-2 en in het derde en het vierde kwart maakte UZSC er, aan de hand van onder meer Dagmar Genee en Hanna Hogervorst, nog 29-5 van.

Twee weken geleden speelden UZSC en PSV ook al tegen elkaar in de beker. Toen werden de bezoeksters uit Eindhoven met 22-6 naar huis gestuurd.

Dagmar Genee: "Afstemming onderling kan nog beter"Goede start


"Voor mij was het de eerste wedstrijd met de club", blikt Dagmar Genee terug. Zij was de afgelopen weken op pad met de Nederlandse ploeg. "Het is veel aanpassen en ik moest ook aan iedereen wennen. Je hebt andere meiden om je heen, maar dat ging goed. Ik denk dat er een groot verschil ziet tussen onze ploeg en PSV. We hebben deze wedstrijd goed gespeeld."

"Het is fijn voor de motivatie dat we weer zijn begonnen. Ik had een druk programma (bij Oranje, red.), maar de andere meiden hadden echt een stop. Dat is mentaal wel zwaar. Nu is alles begonnen en zit alles goed in elkaar", aldus Genee.

Volgende week neemt UZSC het in de competitie op tegen concurrent Het Ravijn. "Dat is een heel fysieke tegenstander. Heel anders dan wat we nu hebben gehad. Dan gaan we kijken hoe we er echt voor staan", aldus Genee.

Joachim de Ruijsscher: "Wedstrijden als deze zijn heel moeilijk, dus het is een compliment waard dat de meiden dit hebben laten zien"


Trainer Joachim de Ruijsscher zag zijn ploeg dit keer 29 keer scoren tegen PSV. "Dat zijn er toch zeven meer", verwijst hij naar de bekerwedstrijd. "Het was een goede pot om te zien. Ik heb veel mooie aanvallen gezien."

"Natuurlijk, als je kritisch blijft had in de afronding meer scherpte gemogen. Maar wedstrijden als deze zijn heel moeilijk, dus het is een compliment waard dat de meiden dit hebben laten zien", zegt De Ruijsscher.


Middenmoot


In de stand van de eredivisie staan de vrouwen van UZSC nu met drie punten in de middenmoot. Niet alle ploegen hebben evenveel wedstrijden gespeeld, dus de stand is in deze fase van de competitie nog wat vertekend.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -