Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Rick Testa la Muta schuift door en wordt hoofdtrainer DHSC

UTRECHT - DHSC heeft in Rick Testa la Muta een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor volgend seizoen. De Utrechter is momenteel bij de hoofdklasser actief als assistent-trainer van Gert Kruys, die onlangs zijn vertrek aankondigde.

Vooral het aanstaande vertrek van Kruys als hoofdtrainer verraste Testa la Muta. In de zoektocht naar een opvolger hoefde DHSC niet lang te zoeken. "Dat ze bij mij uitkomen... Dat zie je vaker, dat ze een assistent doorschuiven", aldus Testa la Muta tegen RTV Utrecht.

"De club kwam naar mij toe. Ze weten natuurlijk dat ik TC1 heb, de een-na-hoogste trainerspapieren. Ze vroegen mij hoe en wat, en hebben mij dit seizoen natuurlijk meegemaakt bij de groep. Op advies van Gert zijn ze toen naar mij toe gekomen", zegt de nieuwe hoofdtrainer.


Naar de derde divisie


"Ik heb nog regelmatig contact met Gert", voegt Testa la Muta daar aan toe. "Omdat we vrienden zijn en omdat we bij DHSC nog samenwerken nu, tot het einde van dit seizoen. We kennen elkaar al heel lang en hij weet waartoe ik in staat ben. Hij gunt het mij ook om hem op te volgen."

Testa la Muta stond al eerder op eigen benen en is ambitieus. "Uiteindelijk willen we richting de derde divisie met DHSC. We willen voortbouwen op de stappen die we nu aan het zetten zijn. Daarin zijn we altijd ambitieus. Dan moeten we het beste ervan maken, met een goede selectie en aantrekkelijk voetbal", belooft hij.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -