Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UZSC wint opnieuw in KNZB Beker: 'We zijn heel fit, dat zie je terug'

1/3
UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC hebben opnieuw in de poulefase van de KNZB Beker opnieuw een overwinning geboekt. In eigen bad was de ploeg van trainer Roeland Spijker met 16-9 de baas over ZVL.

Geeft vertrouwen richting de rest van het seizoen"
Joep de Jong

Lang ging het duel gelijkop. Na twee kwarten stond UZSC met 7-5 voor. "We kregen toen te veel doelpunten tegen", blikt coach Spijker terug in Namen en Rugnummers. "Ze hadden een aantal trucjes waar we in trapten."

Roeland Spijker had na afloop complimenten over voor zijn ploeg


In het derde kwart wist UZSC definitief afstand te nemen van de bezoekers uit Leiden, waarna uiteindelijk de 16-9 eindstand werd bereikt. "Vooral in de derde periode hebben we heel goed gespeeld", aldus Spijker. "We gingen erop en erover."

"We zijn met zijn alle vrij fit, dat zag je terug", analyseert UZSC-er Joep de Jong na afloop. "Zodra we mochten trainen zijn we ook vrij veel gaan trainen."

Joep de Jong: 'We waren fitter dan de tegenstander'Al drie keer winst in KNZB Beker


Volgende week neemt UZSC het in de KNZB Beker op tegen Polar Bears. Eerder won UZSC al van ZPC Amersfoort en PSV uit Eindhoven. Pas op 27 februari begint de reguliere competitie voor de waterpolomannen.

Aanvallend vandaag een stuk beter"
Roeland Spijker

"We moeten nog drie poulewedstrijden, dus we zijn er nog zeker niet. We gingen er ook wel een beetje vanuit dat we in de top drie van de poule zouden eindigen, maar dan moet je het nog wel zien waar te maken", aldus Spijker. De Jong noemt de drie winstpartijen op rij in ieder geval een goed begin. "Dat geeft vertrouwen richting de rest van het seizoen."

In de KNZB Beker wordt eerst een groepsfase (twee groepen van zeven ploegen) gespeeld. Dat gaat om een halve competitie, waarin de ploegen dus één keer tegen elkaar spelen. Daarna gaan de nummers 1 en 2 van elke groep naar de kruisfinales, die over een wedstrijd gespeeld worden.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -