Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Moeizame bekerzege UZSC-mannen op PSV: 'Waren te onrustig'

1/2
UTRECHT - De waterpolomannen van UZSC hebben een zwaarbevochten zege geboekt in de KNZB Beker. Tegen PSV uit Eindhoven was het lang spannend, maar in het laatste kwart liepen de Utrechters uit naar 12-7.

Het duel in zwembad De Kromme Rijn ging tot in het vierde kwart gelijkop (4-2, 5-4, 7-7). UZSC behield steeds een minimale voorsprong, maar in de laatste periode liep de ploeg van trainer Roeland Spijker van 7-7 uit naar 12-7.

UZSC-trainer Roeland Spijker: "We maken het onszelf heel moeilijk door veel kansen te missen"Stug en stroef


"Het was een ontzettend zwaarbevochten overwinning", erkent ook trainer Roeland Spijker. "We maken het onszelf heel moeilijk door veel kansen te missen, en dan houden we de tegenstander in de wedstrijd. Zij straften onze fouten af en dan wordt het een heel stugge en stroeve wedstrijd. Dat was eigenlijk niet nodig geweest."

"In het laatste part moesten we rustig en kalm blijven", vertelde Spijker zijn ploeg. "En toen kwam het vanzelf. We waren in de kwarten daarvoor veel te onrustig en daardoor hielden we de tegenstander in de wedstrijd."

Het is voor UZSC de tweede bekerzege op rij. Vorige week werd al met 12-10 gewonnen van regiogenoot ZPC Amersfoort.


KNZB Beker


In de KNZB Beker wordt eerst een groepsfase (twee groepen van zeven ploegen) gespeeld. Dat gaat om een halve competitie, waarin de ploegen dus één keer tegen elkaar spelen. Daarna gaan de nummers 1 en 2 van elke groep naar de kruisfinales, die over een wedstrijd gespeeld worden.

Pas op 27 februari begint de reguliere competitie voor de waterpolomannen.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -