Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Boussaid schiet schitterend uit zijn slof: 'Mijn kans gepakt na frustrerende periode'

1/3
UTRECHT - Othmane Boussaid was zondag het goudhaantje aan de kant van FC Utrecht en daar was hij maar wat blij mee. De jonge Belg schoot alle frustratie na een moeilijke perode in een keer uit zijn lijf door tegen Sparta voor de winnende te tekenen.

Geeft kracht en vertrouwen dat ik mijn kwaliteiten weer heb laten zien"
Othmane Boussaid

Met een heerlijke pegel van afstand tekende hij voor de enige en dus winnende treffer. "Ik wilde eigenlijk eerder schieten, maar zag dat Adil (Auassar, red.) hem wilde blokken. Daarom besloot in een keer te kappen en toen lag-ie perfect. Toen de bal van mijn voet vertrok voelde ik al dat-ie erin zou gaan."


Emoties even niet meer de baas


Tegen de Rotterdammers maakte de Belg zijn eerste minuten van het nieuwe jaar, nadat er de laatste maanden steeds minder vaak een beroep op hem werd gedaan door trainer Renť Hake. "De trainer gaf me een nieuwe kans en ik ben blij dat ik die vol heb gepakt", vertelde Boussaid in gesprek met Radio M Utrecht. Na zijn treffer was hij zijn emoties even niet meer de baas. "Ik voel me nu super gelukkig, maar was ook emotioneel. Dat ik hiermee mijn kwaliteiten heb kunnen tonen, put ik kracht en vertrouwen uit."

RTV Utrecht-verslaggever Rene van den Berg sprak met de matchwinner, die door een diep dal is gegaan


De afgelopen weken werd de twintigjarige middenvelder veelvuldig in verband gebracht met een vertrek. De Graafschap zou hem dolgraag verwelkomen in Doetinchem, terwijl ook clubs uit thuisland BelgiŽ hem de speelminuten wilden geven waar hij zo vurig naar verlangde. Utrecht wilde hem echter niet laten gaan, en dat zorgde voor flink wat frustraties. "Ik wilde heel graag weg, omdat ik zo weinig speelde, terwijl ik juist ambitieus ben."


Jong en eenzaam in coronatijd


Daarnaast voelde hij zich zo nu en dan eenzaam in de Domstad. Boussaid kwam in 2019 met hoge verwachtingen over van Lierse SK, maar zat de laatste maanden regelmatig alleen in zijn appartement. "Mijn ouders konden ook niet overkomen uit BelgiŽ. Dat kwam door de lockdown, maar ik wilde ze ook niet ziek maken."

Met zijn treffer tegen Sparta kon hij die lastige periode gevoelsmatig in ieder geval een beetje afsluiten. "Een enorme opluchting, maar niet alleen voor mij hoor. Ook voor de fans, want zij hebben het ook niet makkelijk gehad. Jammer dat zij er niet waren om het te vieren, maar ik zou ook niet weten hoe ik dan gereageerd zou hebben", besloot de matchwinner met een grote glimlach.

 Boussaid, hier bij zijn presentatie in stadion Galgenwaard, liet BelgiŽ al op jonge leeftijd achter zich om voor FC Utrecht te gaan spelen. Boussaid, hier bij zijn presentatie in stadion Galgenwaard, liet BelgiŽ al op jonge leeftijd achter zich om voor FC Utrecht te gaan spelen. | Foto: fcutrecht.nl


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -