Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Van der Haar sluit WB-seizoen af met 6e plek in Overrijse

WOUDENBERG - Bij de afsluitende veldrit van het wereldbekerseizoen in Overijsse kwam Woudenberger Lars van der Haar als zesde over de streep. De Belg Wout van Aert pakte de winst en verzekerde zich ook van de eindzege in het klassement over vijf wedstrijden. Van der Haar is in het algemeen klassement achtste geworden.

In Overijsse eindigde Mathieu van der Poel, de enige overgebleven concurrent voor Van Aert, eindigde als tweede. Beiden hebben dit seizoen twee wereldbekerzeges achter hun naam staan. De Brit Tom Pidcock werd derde. Het gat van Van der Haar tot winnaar Van Aert was meer dan drie minuten.

Van Aert kwam alleen voorop nadat Van der Poel lek was gereden. De regerend wereldkampioen kwam na een achterstand van 20 seconden terug tot op 11 tellen, maar raakte door twee valpartijen weer verder achterop. Zaterdag had Van der Poel Van Aert nog afgetroefd in de Flandriencross. Het staat nu in de onderlinge confrontaties 5-3 in het voordeel van de Nederlander

Volgende week staat in Oostende het WK veldrijden op het programma. Er zijn wel zorgen over het doorgaan van het WK nu er in de Vlaamse kustplaats een corona-uitbraak is geconstateerd van de Zuid-Afrikaanse variant.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -