het winnen van de prestigieuze Doha Masters in Qatar eerder deze week." /> het winnen van de prestigieuze Doha Masters in Qatar eerder deze week. (Foto: Orange Pictures)" /> het winnen van de prestigieuze Doha Masters in Qatar eerder deze week." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ontspannen Van 't End etaleert topvorm in aanloop naar Spelen: 'Gooi- en smijtwerk zit wel goed'

1/2
HOUTEN - Houtenaar NoŽl van 't End heeft een goed gevoel overgehouden aan het winnen van de prestigieuze Doha Masters in Qatar eerder deze week. De judoka begon daarmee voortvarend aan het jaar 2021, waarin alles in het teken staat van de Olympische Spelen in Tokio.

Ik wil stressvrij op de Spelen staan, dan ben ik op m'n best"
Noel van 't End

In de finale van de gewichtsklasse tot de 90 kilo was Van 't End te sterk voor Beka Gviniasjvili. Voorafgaand aan de finale had hij al veel vertrouwen in een goede afloop, want in het verleden was hij vaak de bovenliggende partij tegen zijn Georgische tegenstander. "Ik geloof dat ik van de negen keer dat wij tegenover elkaar hadden gestaan, acht keer had gewonnen. Tegen die jongen voel ik me altijd wel goed hoor."


Schaven aan eigen spel


Het goede gevoel van Van 't End bleek te kloppen, want via een waza-ari en armklem rekende hij af met Gviniasjvili. Het leverde hem een gouden medaille op. De Doha Masters zijn door de judobond aangewezen als een van drie meetmomenten in aanloop naar de Spelen van Tokio. De Houtenaar zag het vooral als ideale gelegenheid om zijn spel verder bij te schaven, omdat hij zich niet meer hoeft te bewijzen. "Het gooi- en smijtwerk zit bij mij wel goed", aldus een lachende Van 't End op Radio M Utrecht. "We hebben het vooral aangegrepen om te werken aan de verbeterpunten, zoals het spel of de grond en de straffen."

Noel van 't End over zijn optimale route naar de Olympische SpelenBeter kon haast niet


Uiteindelijk leidde dat, tot verbazing ťn tevredenheid van Van 't End, dus tot een gouden medaille. "Beter kon haast niet", jubelde de judoka, die ondanks het feit dat hij al sinds februari vorig jaar zeker is van deelname aan de (uitgestelde) Spelen nog in topvorm lijkt te verkeren. "Andere spelers zijn nog bezig met zich te kwalificeren en ik zie om me heen dat het toch voor een boel stress zorgt." De ontspannen Van 't End oogde in Doha onverslaanbaar en hij weet dat hij dan het best op de mat staat. "Dat gevoel wil ik ook de Spelen hebben, want stressvrij presteer ik het best."

De volgende wedstrijd waar Van 't End van de partij zal zijn is de Grand Slam in Tel Aviv, IsraŽl, die in het weekend van 19 februari op de kalender staat.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -