Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Goud voor judoka Noël van 't End op Doha Masters

HOUTEN/VIANEN - Judoka NoŽl van 't End uit Houten heeft uitstekende vorm getoond bij aanvang van het olympische jaar. De regerend wereldkampioen in de klasse tot 90 kilogram veroverde de gouden medaille bij de hoog aangeschreven Doha Masters.

Hij versloeg in de finale Beka Gviniasjvili uit GeorgiŽ. Van 't End was voortdurend in de aanval tegen de GeorgiŽr en scoorde al snel een waza-ari. In de laatste seconden maakte hij het af met een armklem. Van 't End is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.

De Houtenaar was in de halve finale te sterk voor de Rus Michail Igolnikov. Pas in de golden score kreeg Van 't End zijn tegenstander op de rug.


Smink en Korrel vroeg uitgeschakeld


In dezelfde gewichtsklasse als Van 't End (tot 90 kilogram) was Jesper Smink uit Hoogland vroeg klaar. Hij verloor in de eerste ronde van de Duitser Eduard Trippel.

Michael Korrel uit Vianen wist zijn eerste partij in Doha te winnen ten koste van de Ier Benjamin Fletcher. In de tweede ronde van de gewichtsklasse tot 100 kilogram was Mukhammadkarim Khurramov uit Oezbekistan te sterk voor Korrel.

De Doha Masters is door de judobond aangewezen als een van de drie meetmomenten waarin de judoka's zich moeten bewijzen voor een plek op de Olympische Spelen. De Grand Slam in Tel Aviv (19-21 februari) en de EK (16-18 april) zijn de overige selectiewedstrijden.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -