Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Handbalsters ruim langs Roemenië, spelen nog voor vijfde plaats op EK

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/LEUSDEN - De Nederlandse handbalsters spelen vrijdag het duel om de vijfde plaats op het EK in Denemarken. Oranje eindigde als derde in groep II uit de hoofdronde. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade kreeg in de laatste speelronde hulp van KroatiŽ, dat met 23-20 won van Duitsland en zich met Noorwegen plaatste voor de halve finales.

Nederland spoelde eerder op de avond de teleurstelling van het missen van de halve finales weg met een ruime overwinning op RoemeniŽ: 35-24. Dat gebeurde mede door vier treffers van de Leusdense Laura van der Heijden. Ook Angela Malestein uit Bunschoten-Spakenburg deed mee.


Tegen Rusland


De zege op RoemeniŽ bracht Nederland op 6 punten. KroatiŽ kwam door de winst op Duitsland op 8 punten, terwijl de ploeg van bondscoach Henk Groener op 4 punten bleef steken. De handbalsters nemen het in de wedstrijd om de vijfde plaats op tegen Rusland.

Het is de eerste keer na zes grote kampioenschappen dat het Nederlands vrouwenteam niet de laatste vier haalt. De ploeg van Mayonnade kon ook niet echt aanspraak maken op een medaille. De ploeg speelde dit EK wisselvallig en miste vooral veel opgelegde kansen, met nederlagen tegen KroatiŽ, ServiŽ en Noorwegen tot gevolg.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -