Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht steunt oproep KNVB: 'Publiek moet snel terug bij wedstrijden'

UTRECHT - FC Utrecht schaart zich achter de oproep van de KNVB om zo snel mogelijk weer publiek bij voetbalwedstrijden toe te laten. De voetbalbond roept het kabinet op om daar toestemming voor te geven. Volgens de KNVB hebben de wedstrijden die aan het begin van het seizoen met publiek werden gespeeld niet tot problemen geleid en is voor zo ver bekend niemand in een stadion besmet geraakt met het coronavirus.

Als de huidige situatie van voetballen zonder publiek nog lang duurt, vreest de KNVB dat clubs gaan omvallen. Bij FC Utrecht staat het financiële water ze niet aan de lippen, maar de club loopt wel veel inkomsten mis op deze manier.

FC Utrecht laat weten dat stadion De Galgenwaard klaar is om weer bezoek te ontvangen, met in acht neming van de coronaregels. "Dat hebben we al bewezen met de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, eerder dit seizoen", aldus een woordvoerder van de club.


Toeschouwers in beperkte aantallen


"Januari wordt voor ons een heel belangrijke maand", zegt Eric Gudde, de directeur betaald voetbal bij de KNVB. "We hopen dan echt weer beperkte aantallen toeschouwers te mogen toelaten. Want als dit nog veel langer gaat duren, dan zal vroeg of laat de schade voor clubs alsnog te hoog oplopen. Niemand schiet er iets mee op als deze clubs omvallen en in Den Haag hun hand moeten ophouden. Dat willen we juist voorkomen door op tijd naar de mogelijkheden te kijken en een stap vooruit te zetten."

Volgens Gudde zijn de gevolgen te overzien als de stadionpoorten op korte termijn weer open kunnen. "Ook vanuit dat perspectief zou je weer zo snel mogelijk met publiek willen voetballen als dat weer veilig is."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -