Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht-directeur Thijs van Es in raad van commissarissen Eredivisie CV

UTRECHT/ZEIST - De directeuren van zes van de achttien eredivisieclubs vormen tijdelijk de nieuwe raad van commissarissen van de Eredivisie CV. Het gaat om Toon Gerbrands (PSV), Robert Eenhoorn (AZ), Martin van Geel (Willem II), Thijs van Es (FC Utrecht), Manfred Laros (Sparta Rotterdam) en Marco Bogers (VVV-Venlo).

Het zestal neemt de plaats in van John Jaakke, Peter Fossen en Oege Boonstra. Zij stapten ruim een week geleden op omdat ze onvoldoende vertrouwen voelden bij de clubs uit de Eredivisie.

Het is een raad van commissarissen waarin alle achttien clubs zich vertegenwoordigd voelen"
Jan de Jong, directeur Eredivisie CV

"Ik zie het als een nationaal kabinet waarin veel kennis, kunde en ervaring samenkomen", zegt Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV. "In deze drukke en hectische tijden hebben we behoefte aan daadkracht en ben ik blij dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt. Dat hebben we juist nu hard nodig. Bovendien is het ook een goede afspiegeling en dwarsdoorsnede van de Eredivisie. Het is een raad van commissarissen waarin alle achttien clubs zich vertegenwoordigd voelen."


Korte termijn


De directeuren gaan samen met De Jong aan een plan werken "om de Eredivisie verder te professionaliseren, de effectiviteit en daadkracht te vergroten en de besluitvorming te vergemakkelijken." Ook wordt onderzocht of de Eredivisie (Eredivisie CV) en Keuken Kampioen Divisie (Coöperatie Eerste Divisie) samen kunnen opgaan in één betaaldvoetbalorganisatie.

De bedoeling is dat de plannen halverwege volgend jaar af zijn en dan worden aangenomen in de vergadering van vennoten. De zes directeuren treden daarna af en maken plaats voor een nieuwe raad van commissarissen.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -