maar de Houtenaar eindigde buiten de medailles." /> maar de Houtenaar eindigde buiten de medailles. (Foto: Orange Pictures)" /> maar de Houtenaar eindigde buiten de medailles." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Noël van 't End na mislukt EK: 'Tegenstanders reageren heel anders nu ik wereldkampioen ben'

1/2
HOUTEN - NoŽl van 't End was als wereldkampioen de grote favoriet voor het goud op het EK judo in Praag, maar de Houtenaar eindigde buiten de medailles. Hij verloor in de kwartfinale en vervolgens ook in de herkansingsronde. "Ik maak een fout en dan is het einde verhaal", blikt hij terug.

NoŽl van 't End over zijn concurrenten: "Ze reageren heel anders, heel terughoudend"


"Ik baal hier heel erg van, het is heel vervelend", zegt Van 't End over zijn vroege uitschakeling. Hij stond nota bene voor in de herkansingsronde tegen Mihael Zgansk uit Turkije. "Ik stond tot de laatste 20 seconden voor en ik had wat straffen gepakt, maar toen ging het opeens mis. Ik moest risico nemen, want bij een derde straf lig je er sowieso uit."


Achilleshiel


Over zijn hele EK is Van 't End hard. "Niet goed. We hebben drie weken geleden Boedapest gehad, en daar stond ik beter te judoen. Mijn eerste partij vandaag was goed, maar in de tweede partij werd ik gigantisch verrast. Ik kan er zelf nu wel om lachen, want dat was een beetje dom van mezelf. En in de herkansing geef ik het gewoon weg..."

Mijn eerste partij vandaag was goed, maar in de tweede partij werd ik gigantisch verrast"
NoŽl van 't End

De regerend wereldkampioen in de klasse tot 90 kilogram weet waar zijn zwakte ligt. "Als ik voorsta, kan ik het niet goed vasthouden. Ik scoor liever een ippon en klaar, dan dat ik een kleine score pak en door moet judoŽn tot het einde. Dat is mijn achilleshiel."


Concurrentie


Zijn status als wereldkampioen is niet onopgemerkt gebleven. Zijn concurrentie speelt er op in. "Ze reageren heel anders, heel terughoudend. En dat vind ik heel vervelend, want ik wil graag judoŽn met ze. Nu zijn ze een beetje aan het wegrennen, daar heb ik een hekel aan. Daar kan ik mezelf aardig aan frustreren", vertelt hij.

Voor de judoka's was het EK in TsjechiŽ het laatste toernooi van dit jaar. "Een van de weinige jammer genoeg ook de laatste inderdaad", zegt Van 't End. "Hopelijk hebben we volgend jaar meer toernooien richting de Spelen. Daar ga ik mij op focussen."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -