Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Noël van 't End loopt brons mis op EK Judo, Smink kan leven met vroege uitschakeling

1/2
HOUTEN/HOOGLAND - Jesper Smink uit Hoogland en NoŽl van 't End uit Houten verlaten het Europees kampioenschap judo zonder medaille. Smink werd in de eerste ronde al uitgeschakeld in Praag. Van 't End mocht na een verliespartij in de kwartfinale nog hopen op brons, maar hij werd geklopt in de herkansingsronde.

Smink verloor zijn eerste partij in de klasse tot 90 kilogram van Mammadali Mechdijev uit Azerbeidzjan. De 22-jarige Smink hield lang stand, want in de reguliere tijd was er nog geen winnaar. In de golden score wist Mechdijev met een waza-ari het beslissende punt te maken.

Ik ben niet ontevreden over hoe de wedstrijd is gegaan"
Jesper Smink

"Het was een spannende partij, want ik ken mijn tegenstander goed", vertelt Smink na afloop in Namen en Rugnummers. "We zijn erg aan elkaar gewaagd. De wedstrijd ging eigenlijk volgens plan. Hij kreeg twee straffen in de reguliere tijd en toen gingen we de golden score in. Dat ging best goed, maar na anderhalve minuut scoorde hij een waza-ari en was het klaar."

Smink wist dat hij het moeilijk ging krijgen. "Mechdijev is een sterke tegenstander, geen nobody. Het is een lange jongen. Hij pakt je op je rug en probeert je dan te gooien. Ik dacht dat ik hem kon overnemen, maar ik viel het eerst op mijn rug", legt hij uit. "Hij moest risico nemen en het viel net in zijn voordeel uit."

Jesper Smink: "Hij moest risico nemen en het viel net in zijn voordeel uit"


Toch is Smink blij met zijn prestatie. "Een maand geleden moest ik ook tegen hem en verloor ik ook, dat ging toen heel snel. Het is lastig om te zien waar je precies staat in deze periode, dus ik ben niet ontevreden over hoe de wedstrijd is gegaan", vertelt hij. "Hoe het volgende jaar eruit ziet is nog niet duidelijk. Ik ga nu een weekje herstellen, ook mentaal want we hebben lang doorgetraind. Daarna gaan we kijken wat de leerpunten zijn."


Van 't End verliest in herkansing


NoŽl van 't End maakte nog wel kans op een medaille op het EK, maar de regerend wereldkampioen in de klasse tot 90 kilogram, verloor de eerste partij in de herkansingsronde.

De Houtenaar had een bye in de eerste ronde en won zijn tweede partij op ippon, maar verloor in de kwartfinale. Via de herkansingsronde mocht Van 't End nog hopen op brons, maar de Turk Mihael Zgansk versloeg onze regiogenoot met ippon.

Het EK Judo in TsjechiŽ was het tweede grote toernooi voor de judoka's na een maandenlange coronapauze.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -