Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Van den Brom is weg: het speculeren kan beginnen

UTRECHT - Na het vertrek van John van den Brom naar Racing Genk, is ook het speculeren over zijn opvolging bij FC Utrecht begonnen. Zondag tegen Ajax is René Hake de hoofdverantwoordelijke. Daarna volgt een interlandweekend. Pas op 21 november speelt FC Utrecht weer, uit tegen PEC Zwolle. Het is aannemelijk dat er dan een nieuwe hoofdtrainer op de bank zit.

Wie de diverse media volgt, ziet dat vier namen het meest genoemd worden als kandidaat-opvolgers voor Van den Brom. Twee van hen zijn momenteel werkloos, twee anderen trainen een club in de Nederlandse competitie.


Mark van Bommel


Mark van Bommel is met zijn 43 jaar de jongste van het kwartet. De geboren Limburger begon zijn profloopbaan bij Fortuna Sittard en speelde vervolgens voor PSV, Barcelona, Bayern München, AC Milan en opnieuw PSV. Ook kwam hij 79 keer uit voor Oranje, waarvan hij ook aanvoerder was en waarmee hij 2010 de WK-finale in Zuid-Afrika speelde.

Na zijn actieve loopbaan was hij eerst jeugd- en assistent-trainer, waarna hij in 2018 hoofdtrainer werd bij PSV. In december 2019 werd hij, na een reeks teleurstellende resultaten, ontslagen.


Henk Fräser


De huidige trainer van Sparta is de enige van de vier met een verleden bij FC Utrecht. In 1986 kwam de -toen nog- spits over van.... Sparta! Na twee seizoenen in de Galgenwaard, waarin hij was getransformeerd tot centrale verdediger, vertrok hij naar Roda JC. Zijn laatste club als speler was Feyenoord.

De inmiddels 54-jarige Fräser maakte in 1990 deel uit van de WK-selectie van Oranje. Hij speelde in totaal zes interlands.

Als hoofdtrainer werkte de in Paramaribo geboren Fräser voor ADO Den Haag en Vitesse. Sinds 2018 staat hij aan het roer bij Sparta. Met die club promoveerde hij in zijn eerste seizoen via de play-offs naar de eredivisie.


Wim Jonk


De 54-jarige Jonk is pas bezig aan zijn eerste club als hoofdtrainer. Sinds 2019 werkt hij bij Volendam, waar hij ook zijn spelersloopbaan begon. Die spelersloopbaan leidde hem van Volendam, via Ajax, Internazionale en PSV naar Sheffield Wednesday, waar hij in 2001 zijn laatste wedstrijd speelde.

De voormalige middenvelder speelde 49 interlands. Op het WK van 1998 in Frankrijk bereikte hij met Oranje de halve finale.

Voordat hij trainer werd maakte de geboren Volendammer enkele jaren deel uit van het technisch hart van Ajax, waar hij de filosofie van Johan Cruijff uitdroeg.


Fred Rutten


Als voetballer diende de 58-jarige Fred Rutten maar één club: FC Twente. Het was ook de eerste club waar de eenmalig international in 1999 hoofdtrainer werd. Hij keerde na een verblijf bij PSV, waar hij jeugd- en assistent-trainer was, ook voor een tweede periode terug in Enschede.

Na FC Twente volgden Schalke'04, PSV, Vitesse en Feyenoord. Dat was tot nu toe zijn laatste club in Nederland. In 2016 vertrok Rutten naar Al Shabab in de Verenigde Arabische Emiraten, om via Macabi Haifa bij Anderlecht terecht te komen. Daar vertrok hij in april 2019, sindsdien zit hij zonder club.


Vijfde optie


En dan is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid dat René Hake voorlopig hoofdtrainer wordt van FC Utrecht. De Drent is sinds de zomer van 2019 trainer van Jong FC Utrecht, nadat hij eerder Emmen, FC Twente en SC Cambuur onder zijn hoede had.

De 48-jarige Hake presteert in de eerste divisie goed met Jong FC Utrecht en neemt in elk geval tegen Ajax de taken over van Van den Brom.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -