Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Eljero Elia tegen FC Dordrecht eindelijk in de basis: 'Het voelde echt als wachten'

1/7
UTRECHT - Tegen FC Dordrecht stond Eljero Elia eindelijk in de basis bij FC Utrecht. Als het aan de aanvaller had gelegen had dat wel eerder gemogen. Omstandigheden zorgden er echter voor dat de nieuwkomer moest wachten op de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-4).

 Eljero Elia in duel met Robin Polley Eljero Elia in duel met Robin Polley | Foto: Orange Pictures

"Het voelde echt als wachten. Met name de laatste wedstrijd, want ik weet wat ik in mijn mars heb", vertelt hij eerlijk aan RTV Utrecht. "Ik ben al een tijdje fit, maar het was wachten op het juiste moment. En dit was het juiste moment." Met een swingende Elia stond FC Utrecht binnen vijf minuten met 0-1 voor. Bart Ramselaar scoorde op aangeven van Kerk en Elia.

Jullie krijgen vanzelf de échte Elia te zien"
Eljero Elia

De oud-Feyenoorder wil niet overkomen als het boze jongetje die niet mocht spelen en dat liet hij merken tegen FC Dordrecht, het plezier spatte ervan af. "Ik had echt niet verwacht dat ik een speciale status zou hebben waardoor ik meteen zou spelen. Dus naar omstandigheden ben ik gewoon blij. Natuurlijk hoop je dat je eerder in de basis staat, maar je moet eerlijk tegen jezelf blijven; als je niet fit bent ben je niet fit. Ik ben gewoon blij dat ik het spelletje kan spelen waar ik van hou en dat ik zonder pijntjes op het veld kan staan. Dan krijg je vanzelf de echte Elia te zien."

Eljero Elia



Terugkeer Willem Janssen


Ook Willem Janssen startte voor het eerst in de basis. De aanvoerder was lang geblesseerd en is blij dat hij zijn revalidatietraject nu helemaal heeft afgesloten. "Dit is een heerlijk gevoel. De blijdschap overheerst, omdat ik weer terug ben en omdat we gewonnen hebben." Voor de verdediger was alles weer vanzelfsprekend. "Ik heb ook helemaal geen angst gehad. Er was wel een momentje, maar daar schrok de fysio meer van dan ikzelf. Maar ik moet het nog maar even terugkijken."

Willem Janssen


Of Janssen tegen Heracles ook weer in de basis staat? "Tuurlijk!" lacht Janssen, "Nee, we gaan het zien. De trainer vroeg of ik negentig minuten kon spelen. Volgens mij had dat wel gekund. Maar eerlijk is eerlijk. Die jonge jongens doen het goed", doelt Janssen op zijn vervanger Tommy St. Jago. "Ik ben aan het jagen!"

 Sander van de Streek besliste de wedstrijd met zijn 2-4 Sander van de Streek besliste de wedstrijd met zijn 2-4 | Foto: Orange Pictures


Pechvogel


Thijmen Nijhuis werd voor de wedstrijd door trainer John van den Brom gebombardeerd tot eerste keeper. Dat pakte flink verkeerd uit. Nijhuis blunderde twee keer. Beide keren kwam er een goal uit. "Ik ben pislink, maar het hoort erbij en ik moet het accepteren", sprak Nijhuis na afloop. "Dat schot van 25 meter moet ik gewoon pakken en de tweede was een communicatiefout."

Nijhuis gaat zich meteen maar focussen op de volgende wedstrijd. "Ik weet heel goed wat ik fout heb gedaan. Verder laat ik me niet heel snel onder druk zetten", doelend op de uitspraak van Van den Brom voor de wedstrijd dat Nijhuis de nieuwe eerste keeper is.

Thijmen Nijhuis



Bliksemstart


Trainer John van den Brom was vooral blij met de bliksemstart van zijn ploeg. Waar het de laatste wedstrijden vaak andersom was, stond FC Utrecht nu binnen vijf minuten met 1-0 voor. Wat Nijhuis betreft was hij helder. "Thijmen heeft het de laatste wedstrijden goed gedaan. Dan hou je aan hem vast. Maar doordat hij die goals makkelijk weggeeft blijft het wel onnodig lang een wedstrijd."

De Amersfoorter denkt niet dat het een fout was om een eerste en tweede keeper uit te roepen. "Het lijkt hard, dat snap ik en het is met name hard voor Maarten (Paes)." Toch heeft hij Nijhuis krediet. "Een spits ga je er ook niet naast zetten als hij een kans heeft gemist. Ik vind ook dat we van die plakkaten af moeten. We hebben vier goede keepers en de onzekerheid over wie er kan spelen (corona) is al groot genoeg."

Ondanks dat de tweede helft slordig was trok FC Utrecht de zege over de streep. "Al maken we het wel onnodig spannend doordat we ze de 3-2 laten maken. Dan zie je wel wat onzekerheid, maar dat wordt hersteld als we de 4-2 maken."

John van den Brom


FC Utrecht won uit eindelijk met 4-2 van FC Dordrecht door twee goals van Ramselaar en doelpunten van Kerk en Van de Streek.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook




Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -