een gooi gaat doen naar het voorzitterschap van de internationale boksbond AIBA." /> een gooi gaat doen naar het voorzitterschap van de internationale boksbond AIBA. (Foto: Orange Pictures)" /> een gooi gaat doen naar het voorzitterschap van de internationale boksbond AIBA." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Van der Vorst over gooi naar voorzitterschap internationale boksbond: 'Kon het niet meer aanzien'

1/2
BUNNIK - Deze week werd bekend dat Boris van der Vorst een gooi gaat doen naar het voorzitterschap van de internationale boksbond AIBA. In Namen&Rugnummers vertelt de inwoner van Bunnik waarom hij denkt dat hij de juiste man op de juiste plaats kan zijn om de bokswereld mondiaal weer op de kaart te zetten.

Het kalf is nog niet verdronken, anders had ik mijn nek niet uitgestoken"
Boris van der Vorst

Voor Van der Vorst zijn het hectische tijden, want in het weekend houdt de algemeen directeur van FysioHolland zich bezig met het opzetten van zijn campagne. "Daar ben ik samen met zijn campagnemanager druk ik mee bezig, ja. We zijn flink aan het brainstormen", aldus Van der Vorst, die op dit moment al voorzitter is van de Nederlandse Boksbond (NBB).

"En daar gaat het gewoon heel goed", vertelt hij. Helaas is er een schril contrast met de manier waarop de bokssport momenteel gepresenteerd wordt op mondiaal vlak, vindt de inwoner van Bunnik. De AIBA verkeert in een bestuurlijke en financiŽle crisis en werd daardoor vorig jaar al geschorst door het Internationaal Olympisch Comitť (IOC). "Om eerlijk te zijn kon ik het niet meer aanzien. Het is gewoon een zooitje."


Bunniker Boris van der Vorst over zijn kandidaatstelling bij de AIBA


En dat doet pijn, want ooit was Nederland het land van grote boksers als Regilio Tuur en Arnold Vanderleyde. Als er niets verandert, dreigt boksen geen Olympische sport meer te zijn en dat noemt Van der Vorst 'een groot drama'. "Maar het is nog niet te laat. Nee, het kalf is nog niet verdronken, anders had ik mijn nek ook niet uitgestoken." Om het voor elkaar te boksen, zullen er grootse veranderingen moeten worden doorgevoerd en dat is iets waar Van der Vorst zich graag voor wil inzetten. "Die klus wil ik gaan klaren, hoewel het niet makkelijk gaat worden. Met name op financieel vlak zal er een boel moeten gebeuren."

Met name op financieel vlak zal er een heleboel moeten gebeuren"
Boris van der Vorst

Daarom werpt Van der Vorst zich op als kandidaat. De tegenstand is fors, erkent de Nederlander, met onder anderen Anas Al Otaiba, de voorzitter van de Aziatische boksbond en Suleyman Mikajilov uit Azerbeidzjan. "In Nederland hebben we de zaakjes voor elkaar, maar als ik word verkozen, zal ik het voorzitterschap bij de NBB moeten opgeven. Dat heb ik er wel voor over." Op 13 december krijgt de Bunniker uitsluitsel over zijn mogelijke uitverkiezing, als het virtuele AIBA-congres gepland staat.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -