Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Miedema bereidt zich 'ondanks alles' voor op EK-kwalificatie: 'In Duitsland is het veel professioneler geregeld'

1/2
UTRECHT/IJSSELSTEIN - Terwijl de sportwereld nagenoeg op zijn gat ligt door de coronaperikelen, speelt handballer Patrick Miedema komende maand 'gewoon' EK-kwalificatiewedstrijden met Oranje. De IJsselsteiner neemt het woensdag 4 november op tegen Turkije en drie dagen wacht het duel in en tegen Polen. "De Duitse handbalbond staat niet te popelen om spelers af te staan aan de nationale teams."

De Duitsers staan niet te trappelen om spelers af te staan aan nationale teams"
Patrick Miedema

De 29-jarige Miedema is al jarenlang spelend in Duitsland en vertelt dat er grote verschillen zijn tussen Nederland en Duitsland, als het gaat om de coronabeheersing rondom sportteams. "Het wordt alsmaar gecompliceerder, ook voor ons", aldus de 32-voudig international. "Maar bij ons gaat de competitie voorlopig wel gewoon door. Dat komt onder meer doordat het bij ons meer lokaal wordt bekeken."

Alleen liggen er ook andere redenen aan ten grondslag, vervolgt Miedema. "Ik heb het gevoel dat het hier (in Duitsland, red.) een stuk professioneler geregeld is. We worden twee tot drie keer per week getest en krijgen dan de volgende dag de uitslag. In Nederland duurt dat veel langer, soms een aantal dagen." Dat, en de steeds verder oplopende besmettingen, zorgt ervoor dat onze Oosterburen niet staan te trappelen spelers af te staan aan het nationale team.

Handballer Patrick Miedema sprak telefonisch met RTV Utrecht


De EK-kwalificatiewedstrijden staan echter gewoon op het programma en dus sluit Miedema binnenkort aan bij de Oranje-selectie. "Wel zijn er een paar dingen veranderd. Zo spelen we op Papendal en niet in Almere en Naarden, zoals aanvankelijk gepland." Bij aankomst op het topsportcentrum in Arnhem worden Miedema en zijn ploeggenoten meteen onderworpen aan een coronatest en pas als die negatief is mogen ze hun kamer verlaten om bijeen te komen.
Miedema gaat zich met Oranje proberen te kwalificeren voor het EK 2022, dat wordt afgewerkt in Hongarije en Slowakije. Tegenstanders in de poule zijn Turkije, Polen en Slovenië. Er wordt tegen iedere tegenstander één keer thuis en één keer uit gespeeld. De nummers één en twee van iedere poule gaan sowieso naar het EK, maar ook de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het toernooi in Hongarije en Slowakije.
Als Miedema negatief test kan hij zich gaan voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijden, want hij gaat ervan uit dat hij de schifting van 18 naar 16 spelers gaat overleven. "Ik ben daar niet zo mee bezig, dat heeft ook te maken met de omstandigheden. Corona speelt gewoon een hele grote rol, waardoor de selectie er in korte tijd heel anders uit kan gaan zien." Met Turkije treft Oranje een tegenstander die 'vooral thuis goed is', aldus Miedema. "Op vreemde bodem hebben ze het nog weleens moeilijk. Daar liggen kansen voor ons."

In Polen werd laatst bijna een hele ploeg positief getest. Dat kan natuurlijk een enorm verschil maken"
Patrick Miedema

Een paar dagen na het treffen met Turkije reist het Nederlands team af naar Polen. "Een jongen van ons team, Ivo Sluijters, speelt daar. Het is lastig om wat over Polen te zeggen, vind ik. Ivo vertelde laatst dat er liefst 17 van de 21 jongens van een team daar positief waren getest. Als dat ook bij de nationale ploeg gebeurt, krijg je een heel ander team tegenover je."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -