Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Lorena Wiebes wacht af: 'Hoop dat Vuelta Madrid haalt, anders is het seizoen al klaar'

1/2
MIJDRECHT - Wielrenster Lorena Wiebes weet nog niet of haar seizoen er al op zit. De Mijdrechtse zou woensdag starten in de Bretagne Ladies Tour, maar die Franse koers is afgelast. De hoop van Wiebes is gevestigd op de Madrid Challenge, een vrouwenkoers van de Vuelta a EspaŮa.

Lorena Wiebes zag 'ploeggenoot' Kelderman leiding in Giro kwijtraken: "Ik moet zeggen dat ik het Wilco enorm gegund had"


"Het is nog hopen dat de Vuelta het tot Madrid haalt en dat onze Madrid Challenge doorgaat, die wedstrijd wordt dan ook daar gehouden. Dat is hopen, anders is het al einde seizoen", vertelt Wiebes. Die rittenkoers is gepland van 6-8 november.


Ploeggenoote van Wilco Kelderman


Wiebes rijdt sinds deze zomer voor Team Sunweb. Ze is indirect ploeggenote van Wilco Kelderman, de geboren Amersfoorter die lid is van wielervereniging De Volharding. Wiebes zag op de voorlaatste dag van de Giro d'Italia Kelderman de roze trui kwijtraken.

"Ik heb de laatste kilometers gezien", reageert Wiebes. "Het wordt zondag (als een tijdrit gepland staat, red.) spannend wie wint. Ik moet zeggen dat ik het Kelderman enorm gegund had, maar het leukste is als iemand van Team Sunweb wint. Het is een korte tijdrit dus het zal voor Wilco heel moeilijk worden om anderhalve minuut goed te maken. Het zou al mooi zijn als hij op het podium rijdt."


Veelbesproken transfer


Zelf maakte Wiebes afgelopen zomer, na een hele soap, de overstap van Parkhotel Valkenburg naar de vrouwenploeg van Sunweb. "Het is zeker een vooruitgang", vertelt ze over de transfer. "Het is niet te vergelijken, het zijn twee totaal verschillende ploegen."

Alles is professioneler geregeld"
Lorena Wiebes over haar nieuwe ploeg

"Sunweb is een ploeg die ook aan de mannenploeg hangt, daardoor krijg ik ook meer begeleiding. Alles is professioneler geregeld. Ik ben ook veel in de appartementen van de ploeg in Sittard verbleven de laatste maanden, om trainingen in Limburg af te kunnen ronden. Ook de sterkte van de ploeg is ook een stuk beter."


Winst in Brugge-De Panne


Afgelopen week boekte de sprintster uit Mijdrecht haar derde zege van het seizoen. Dat deed ze in de Driedaagse Brugge-De Panne in BelgiŽ, nadat Jolien D'hoore gediskwalificeerd werd. D'hoore week in de sprint namelijk van haar lijn en drukte Wiebes tegen de hekken. Een valpartij kon onze regionote nog voorkomen.

"Ik moet zeggen dat ik het gevoel had dat ik echt bijna in de hekken zat", blikt ze terug. "Ik wilde er na de finish niet te vroeg over oordelen, maar ik voelde wel dat het heel close was. Na het zien van de beelden denk ik wel dat ze terecht teruggezet is. Op het moment dat ik bijna de hekken raakte, heb ik wel een schreeuw gegeven. Ik moet zeggen dat ik dacht: Oei, dat ik daar nog doorheen probeerde te gaan."

Het sprinten is een vak apart. De laatste maanden wordt meer de nadruk gelegd op foutief sprinten. Klopt het dat je automatisch 'de deur dicht wil doen' voor een andere sprinter? "Ik heb het zelf nooit zo ervaren", zegt Wiebes. "Ik weet ook niet of ik het ooit doelbewust heb gedaan. Ik probeer dan gewoon harder te gaan rijden, een extra tandje erbij. Het is anders als er een bocht is, dan kies je de korste weg."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -