Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Profcarrière Lemoine in tijdelijke lockdown: 'Richt me komende maanden op leven na loopbaan'

1/3
WOERDEN - Tennister Quirine Lemoine wikte en woog de afgelopen maanden wat ze moest met haar carrière als prof. De Woerdense besloot door te gaan, maar richt zich ook op een leven na haar profloopbaan in tennisster. In Namen en Rugnummers ging ze hier dieper op in.

De inkomsten van Lemoine vielen in maart van dit jaar als gevolg van de coronacrisis bijna volledig weg en na lang twijfelen hakte ze in juni de knoop door om toch nog een jaar door te gaan met tennissen haar sport. De 28-jarige Woerdense weet al hoe ze de gedeeltelijke lockdown die deze week werd ingesteld het hoofd gaat bieden. "Ik ben bezig met de opleiding tot tennislerares."

De wereldranglijst is voorlopig bevroren, dus daar maak ik me geen zorgen over"
Quirine Lemoine

Afgelopen dinsdag maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekend dat alle sportwedstrijden (behoudens het betaald voetbal) voorlopig van de baan zijn. Voor Lemoine betekent het dat zij vier weken lang geen toernooien of competitie in Nederland kan spelen. Geluk bij een ongeluk: in tegenstelling tot veel van haar collega sporters mag ze wel gewoon trainen.


Opleiding tot tennislerares


Toernooien in het buitenland zijn er - hoewel schaars - nog wel, maar daar zal Lemoine de komende maanden niet te vinden zijn. "De KNLTB heeft me de mogelijkheid geboden om de opleiding tot tennisleraar te volgen. Ik ben op dit moment bezig met het halen van mijn diploma." En daarom kan de Woerdense simpelweg geen toernooien spelen. "Ik moet iedere maandag naar school voor de opleiding, de rest doe ik thuis."

Quirine Lemoine over haar tennisloopbaan ten tijden van corona


 | Foto: Orange Pictures

Wat leert Lemoine, vorig jaar nog Nederlands kampioen, nou zoal tijdens die opleiding? "Ik weet natuurlijk heel veel over prestatief tennissen, bijvoorbeeld op tactisch vlak. Maar ik weet niet zo goed hoe ik een beginnende leerling een bepaalde techniek moet aanleren. Er is natuurlijk een wereld van verschil tussen recreatief en prestatief tennissen, dus ik verveel me allesbehalve."


Bevroren wereldranglijst


Wie Lemoine enthousiast hoort praten over de nieuwe weg die ze is ingeslagen, zou bijna denken dat ze al gestopt is. "Nee hoor, dat niet", vertelt Lemoine. "Maar ik ben ondertussen wel bezig met het leven na mijn loopbaan als prof." In mei volgend jaar hoopt ze de opleiding te kunnen afronden. Ze koestert de hoop dat het tenniscircuit dan ook langzaam weer volledig wordt opgestart. "Over mijn ranking maak ik me geen zorgen. De internationale tennisbonden hebben namelijk besloten de wereldranglijst (Lemoine staat op dit moment op plaats 438, red.) tot volgend seizoen te bevriezen."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -