Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Teleurstelling, trots en dankbaarheid bij softbalsters Quick: 'Waren aan iets bijzonders bezig'

1/3
AMERSFOORT - Aan een memorabel seizoen van de softbalsters van Quick kwam deze week abrupt een einde. De promovendus uit Amersfoort stond vierde in de Golden League, het hoogste niveau van Nederland, en maakte zich op voor een spannend seizoensslot met als inzet de landstitel. Tot de regering dinsdag besloot alle sportcompetities, met uitzondering van het betaald voetbal, stil te leggen.

Het was een heel intensief en bijzonder softbalseizoen"
Franka van Dijk


Competitie zonder kampioen


De bond besloot voor dit softbalseizoen geen kampioen van de Golden League aan te wijzen. Speelster Franka van Dijk van de Amersfoorters baalt als een stekker. "We hadden de top 3 nog in het vizier", vertelt Van Dijk in gesprek met RTV Utrecht. "Helemaal in eigen hand hadden we het kampioenschap niet meer, maar er stonden nog wat mooie duels op het programma."

Softbalsters Franka van Dijk (Quick) over het plotselinge slotstuk van dit seizoen


Afgelopen dinsdag was meteen de laatste keer dat Van Dijk en haar teamgenoten voorlopig samen op het veld stonden. "We hebben samen nog voor een laatste keer getraind. Daarna hebben we elkaar niet meer gezien, omdat we ons natuurlijk ook zo goed mogelijk aan de regels willen houden. Er zal zeker nog een gezamenlijke afsluiting komen, als de situatie het toelaat."

Toch overheerst niet alleen de teleurstelling bij Van Dijk. "Toen alles in maart kwam stil te leggen waren we best een beetje bang dat we misschien helemaal niet aan het softballen zouden komen dit jaar." Vanaf 1 juli mocht Quick weer het veld op en niet veel later werd de competitie opgestart. "De hele zomer hebben we doorgespeeld, er was geen stop. Daar zijn we, zeker met de kennis van nu, heel dankbaar voor."


Underdog verraste iedereen


Hoe het nu verder gaat, weet niemand, ook Van Dijk niet. Wie van haar teamgenoten ziet ze misschien nooit meer terug? "Dat weet ik niet, er is nu nog veel onduidelijkheid." Zeker is in ieder geval dat Quick allesbehalve een eendagsvlieg is in de Golden League. "Er is jaren gebouwd aan dit team, veel speelsters spelen al jaren samen. In vier jaar zijn we twee keer gepromoveerd en dit seizoen waren we dť verrassing. Daar mogen we trots op zijn."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -