Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Voorzitter IJsselmeervogels: 'Ontstemd dat we mogelijk uit KNVB beker gegooid worden'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De kans bestaat dat IJsselmeervogels zonder te spelen uit het hoofdtoernooi van de KNVB Beker gegooid wordt. Mochten amateurclubs begin december nog niet mogen voetballen van de regering, dan is dat een optie om het toernooi toch door te laten gaan. "Ik ben daar ontstemd over. Dat mag duidelijk zijn", zegt voorzitter Frank van den Bos van IJsselmeervogels.

IJsselmeervogels-voorzitter Frank van den Bos: "De continuÔteit van de club komt niet in gevaar"


In de eerste ronde van beker gaat IJsselmeervogels op bezoek bij Sliedrecht. Dat duel stond gepland voor eind oktober, maar door de huidige maatregelen is de wedstrijd verplaatst naar begin december. Als dan nog niet gespeeld kan worden, gaat de beker verder zonder amateurs.

"Wij hebben de eerste ronde van de beker begroot, omdat we de periodetitel ons het recht gaf om daaraan mee te doen. We hadden dus een uitwedstrijd begroot. Als die niet gespeeld wordt, dan zijn we afhankelijk van de KNVB en dan wordt de premie niet uitgekeerd. Het is dan maar de vraag hoe men daar mee omgaat", vertelt Van den Bos.

Natuurlijk kunnen overmachtsituaties ontstaan, dat een verbod op spelen van de overheid komt. Dan houdt het op."
Frank van den Bos, voorzitter IJsselmeervogels

"Natuurlijk kunnen overmachtsituaties ontstaan, dat een verbod van de overheid komt. Dan houdt het op. Maar het is nu wel heel snel gezegd", aldus de voorzitter van de Rooien. "Er werden meteen na de persconferentie al drie scenario's geschetst, en de amateurs eruit knikkeren werd al genoemd. We hopen dat we begin december wel voetballen. Anders is wel al duidelijk wat dan het oordeel is..."

"Ik ben wel heel erg benieuwd wat dan de compensatie is voor de amateurclubs", vraagt Van den Bos zich hardop af. "Ik zou het niet meer dan billijk vinden dat dan ook de portemonnee getrokken wordt en dat de premies normaal ook uitgekeerd worden. Je praat in ons geval ook om een tweede ronde, dat is 15.000 euro. De eerste ronde gaat het om 10.000 euro."

 Ahmed el Azzouti in de derby van vorig seizoen Ahmed el Azzouti in de derby van vorig seizoen | Foto: Geert Lommers


Derby


Nog voor de persconferentie van premier Rutte was al beslist om de derby van 24 oktober tussen IJsselmeervogels en Spakenburg niet door te laten gaan. "Dan moeten we hopen dat we de derby volgend jaar met publiek mogen spelen", zegt de voorman.

"Waarbij ik het onmogelijk acht dat we binnen een aantal maanden weer in het oude normaal terechtkomen. Maar een slechter moment dan 24 oktober, zonder publiek en met gesloten kantine, kan niet. Als de maatregelen versoepeld kunnen worden, dan zou het gunstig kunnen zijn voor ons."


Begroting bijstellen


De nood is financieel niet aan de man bij IJsselmeervogels. "Dat is te kort door de bocht", zegt Van den Bos. "Inmiddels hebben we meerdere versies van een begroting. Stel dat er geen corona was, wat dan? Maar het is er wel, en dan ga je aan knoppen draaien. We hebben dat diverse keren bijgesteld."

We zullen geen zwarte cijfers schrijven, maar de continuÔteit van de club komt niet in gevaar"
Frank van den Bos, voorzitter IJsselmeervogels

"We hebben nu een begroting bijgesteld die uitgaat van de wijsheid van nu. Dit jaar verwachten we geen horeca-inkomsten en recettes meer. Vanaf volgend jaar verwachten we dat in beperkte mate weer gaan realiseren. Als dat scenario klopt, dan gaan we een moeilijk jaar in. We zullen geen zwarte cijfers schrijven, maar de continuÔteit van de club komt niet in gevaar."

"Maar als er helemaal niets binnenkomt, aan kantine-opbrengst en evenementen, dan wordt het weer een andere situatie", waarschuwt de IJsselmeervogels-voorzitter. "Een complete lockdown zorgt weer voor andere situaties. Je kan van alles invullen, maar dan kom je in scenario's dat je gaat bedenken hoe je door die periode heen komt."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -