Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UZSC-er De Mey kreeg corona: 'Niet verwacht dat ik zo ziek zou worden'

1/2
UTRECHT - Door een corona-uitbraak binnen het eerste van waterpoloclub UZSC werd het openingsduel van de competitie tegen SVH afgelast. Tim de Mey was één van die spelers die het virus te pakken kreeg en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten.

Ik fietste naar de supermarkt en ik was helemaal kapot"
Tim de Mey

Op woensdag 23 september werd De Mey ziek. "In de morgen had ik nog getraind. Aan het einde van de middag voelde ik mij niet meer heel lekker en ben toen in de avond vroeg naar bed gegaan. 's Nachts werd ik wakker met koorts en moest ik ook hoesten", aldus De Mey in Namen en Rugnummers. "Dat weekend heb ik mij laten testen en kreeg ik een positieve uitslag."


Virus hard toegeslagen


"Ik ben een paar dagen behoorlijk ziek geweest. Ik heb veel geslapen en dat doe ik eigenlijk nog steeds", aldus de waterpoloër die sinds 3 oktober uit quarantaine is. "Ik heb wel een aantal jasjes uitgedaan. Ik had zeker niet verwacht dat ik er zo ziek van zou worden. Het werd ook steeds heftiger en ik ben ook aardig wat kilo's kwijt geraakt. Toen dacht ik ook wel van 'zo dat valt me vies tegen'."

De dag nadat ik uit quarantaine was ben ik wel geschrokken"
Tim de Mey

Bij UZSC wordt veel getraind. De Mey trainde 20 tot 30 uur per week. "Dat is nu teruggebracht tot maximaal één uur per dag'", zegt de waterpoloër over zijn herstel. "De dag nadat ik uit quarantaine was ben ik wel geschrokken. Ik was naar de supermarkt gefietst hier om de hoek en ik was helemaal kapot."

"We zijn nu twee weken verder en gisteren heb ik voor het eerst een uur achter elkaar getraind. Het gaat nog wel een paar weken duren voordat ik weer volledig mee kan doen", zegt De Mey. Voorlopig komt zijn ploeg door de coronamaatregelen niet in actie. "Dat komt voor mij eigenlijk niet slecht uit", geeft De Mey eerlijk toe.

UZSC kwam tot dusver in de eredivisie één keer in actie. Vorige week werd de regioderby tegen ZPC Amersfoort met 11-9 gewonnen.

UZSC-er Tim de Mey werd behoorlijk ziek van het coronavirus


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -