Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UZSC te sterk voor ZPC Amersfoort: 'Voelde niet als derby'

1/3
UTRECHT/AMERSFOORT - De waterpoloŽrs van UZSC hebben de regioderby tegen ZPC Amersfoort winnend afgesloten. De Utrechters waren in eigen bad met 11-9 de baas over de Amersfoorters.

Sommigen hebben een heel zwaar herstel van corona"
Roeland Spijker


Maatregelen


De regioderby was anders dan anders. In een bad zonder publiek speelden de twee clubs uit de provincie Utrecht tegen elkaar. "Het is heel gek om zonder publiek een bad binnen te komen", laat Dominic van de Bunt, speler van ZPC Amersfoort weten. "Je hoort helemaal geen bijgeluiden, daardoor voelde het niet echt als een echte derby."

Roeland Spijker(coach UZSC) had de afgelopen twee weken een corona-uitbraak in zijn selectie


ZPC Amersfoort ging beter van start dan UZSC. Na de eerste twee kwarten was de voorsprong voor de bezoekers 5-6. In de laatste twee kwarten wisten de Utrechters toch de winst naar zich toe te trekken. "Daar was ik heel blij mee", vertelt Coach Roeland Spijker van UZSC. "We begonnen heel onwennig. Verdedigend maakten we teveel fouten en die straften zij af. Na de tweede periode begonnen we pas echt ons eigen spel te spelen."

Er is nog geen paniek"
Dominic van de Bunt(speler ZPC Amersfoort)

"Zij kantelden de wedstrijd nog helaas", vertelt Van de Bunt. "Aan het eind zakken we toch iets in qua gevoel van willen winnen. Dat is iets waar we aan moeten werken. We moeten constant geconcentreerd blijven."


Coronagevallen


Vorige week kwam UZSC nog niet in actie vanwege meerdere coronagevallen binnen de selectie. "Ook nu misten we nog mensen. We hebben karakter getoond", zegt Spijker die nog wel even de gevolgen merkt van de corona-uitbraak in zijn selectie. "Sommige hebben een heel zwaar herstel van corona. Die kunnen nog niet naar de supermarkt zonder een uur in bed te hebben gelegen. Gelukkig hebben we een brede selectie"

"We hebben de laatste twee weken zes besmettingen in het team gehad. Dat merk je wel, dat heeft zijn aanslag op het team gehad", zegt de coach van UZSC.

Dominic van de Bunt(ZPC Amersfoort): 'Voelde niet als een echte derby'


UZSC staat na ťťn gespeelde wedstrijd met drie punten zesde in de eredivisie. ZPC Amersfoort heeft na twee duels nul punten en staat onderaan. "Er is nog geen paniek, er zijn nog genoeg wedstrijden", besluit Van de Bunt.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -