Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

IJsselmeervogelstrainer zet vraagtekens bij grote aantal corona-afgelastingen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De eerste vier weken van de voetbalcompetities worden gekenmerkt door veel afgelastingen vanwege coronabesmettingen. Ook voor dit weekend zijn alweer de nodige duels van het programma geschrapt. Er dreigt inmiddels een stuwmeer aan inhaalwedstrijden te ontstaan. IJsselmeervogelstrainer Berry Smit waarschuwt voor misbruik van de regels.

"Vroeger lieten we in Volendam de brandweer komen als we een paar blessures hadden", zegt Volendammer Smit. "Die spoot dan het veld onder en dan zei de consul dat er niet gespeeld kon worden. Ik verbaas me er nu over dat er op donderdag al wedstrijden voor het weekend worden afgelast. We moeten oppassen dat de coronaregels niet misbruikt worden."

De regels van de KNVB zijn duidelijk: als een ploeg geen elftal op de been kan brengen, wordt de wedstrijd afgelast. Maar, zo zei een woordvoerder van de bond deze week tegen RTV Utrecht, in overleg met de GGD en de KNVB kan van de regels worden afgeweken.

"Ik heb momenteel drie spelers thuis zitten vanwege corona", zegt Smit. "Alle drie zijn ze negatief getest nadat ze in contact waren geweest met iemand die positief was getest. Ze hebben het zelf dus niet. Toch wil ik ze dit weekend niet bij de groep hebben. Maar we spelen wel gewoon, de selectie is groot genoeg."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -