3-1) stond Gyrano Kerk in het middelpunt van de belangstelling." /> 3-1) stond Gyrano Kerk in het middelpunt van de belangstelling. (Foto: Orange Pictures)" /> 3-1) stond Gyrano Kerk in het middelpunt van de belangstelling." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Kerk klaar voor stap hogerop: 'Als ik ga, geeft ze me een hele dikke knuffel'

1/3
UTRECHT - Na afloop van FC Utrecht - RKC Waalwijk (3-1) stond Gyrano Kerk in het middelpunt van de belangstelling. De aanvaller hielp zijn ploeg met een mooie treffer aan de overwinning en in de dagen voorafgaand aan het treffen gonsde het van de transfergeruchten rondom zijn persoon. "Iedereen heeft het gelezen, ik ook. Ik houd alle opties open", aldus de hoofdrolspeler zelf.

Gyrano is zo langzamerhand onhoudbaar geworden"
Urby Emanuelson


Engeland of Italië?


Het gepromoveerde Leeds United uit Engeland zou de 24-jarige vleugelspits nadrukkelijk volgen, terwijl er ook Italiaanse interesse zou sluimeren. "Er kan van alles gebeuren", hulde Kerk zich op kenmerkende wijze in nevelen, in gesprek met René van den Berg. "Ik spreek wel een woordje Engels, maar Italiaans kan ik niet", aldus Kerk met een glimlach. "Ik weet nog niet wat het gaat worden. Dat zien we wel, voor nu ben ik in ieder geval nog hier."

Gyrano Kerk in gesprek met Rene van den Berg'Gyrano is klaar voor een stap hogerop'


Als het aan teamgenoot Urby Emanuelson ligt, is Kerk klaar voor een stap hogerop. Volgens de contractloze middenvelder, die wel 'gewoon' inviel tegen RKC, is de interesse uit Italië het meest concreet. "Ik denk dat Gyrano er klaar voor is, ja. Daar hebben we het natuurlijk veel over."

"Zijn vertrek zou voor de club vervelend zijn, maar hij is langzamerhand onhoudbaar geworden." "Een mooi compliment van mijn teamgenoten, die kan ik in mijn zak steken", reageerde Kerk.

Ook de oefenmeester van Kerk heeft er zijn gedachtes over. "Hij is op een leeftijd dat hij er klaar voor is. Het is natuurlijk wel wat. Ik vind dat hij een keer die stap moet gaan maken, al hoop ik natuurlijk niet dat hij gaat", spreekt hoofdtrainer John van den Brom. "Hij is een interessante speler voor veel ploegen. Ik zie voor hem wel een hele mooie toekomst."

Urby Emanuelson spreekt zich uit over vriend en teamgenoot Gyrano KerkAfscheid met een dikke knuffel


De Amsterdammer kwam in vijf jaar al tot meer dan 150 competitiewedstrijden voor de Domstedelingen, waarin hij ruim veertig keer scoorde. Alles wijst erop dat Kerk klaar is voor een stap naar het buitenland, maar daar wordt niet iedereen in de omgeving van de aanvaller enthousiast van. "Mijn moeder wordt niet heel warm van die verhalen, nee. Maar als ik ga, geeft ze me een hele dikke knuffel."

Tot slot ging Kerk nog één keer, voor het laatst dit weekend, in op de onophoudelijke geruchten rondom een mogelijke transfer. "Ja, ik ga weg! Naar huis nu."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -