Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht-supporters protesteren tegen voetbalbond met 'KNVB maffia' en doodsverwensing

1/4
UTRECHT - Op zo'n veertig plekken in de stad hebben FC Utrecht-supporters protestdoeken opgehangen tegen de KNVB. De spandoeken, met daarop de tekst "KNVB maffia", verschenen in het straatbeeld op het tijdstip dat eigenlijk de wedstrijd FC Utrecht - AZ gespeeld had moeten worden. Op een van die spandoeken wordt een bedreiging aan het adres van KNVB-directeur Eric Gudde geuit. 'Gudde dood' is er te lezen.

De voetbalbond zette een streep door die wedstrijd, omdat AZ zich wil voorbereiden op de voorrondes van de Champions League. Supporters zijn het niet eens met de beslissing en willen dat op deze manier laten weten. Ook willen ze volgens de supportersgroep Utrecht Ultra's de horeca in het stadion, de club en iedereen die druk bezig is met de voorbereiding van het nieuwe seizoen 'zo een hart onder de riem steken'. "De manier waarop dit gegaan is, is natuurlijk schandalig", zeggen de Ultra's. "Dit is ons signaal dat we dit niet OK vinden."

De KNVB staat er sowieso niet goed op in Utrechtse supporterskringen nadat de bekerfinale niet doorging en Utrecht ook nog achter het nest viste bij de verdeling van de Europese tickets. "En vergeet niet die minuut stilte die niet mocht, na de tramaanslag", aldus de supporters. Na de aanslag in maart 2019 in Utrecht wilde de voetbalbond geen officiŽle minuut stilte houden in de verschillende eredivisiestadions.

Bij de KNVB in Zeist hangen ook spandoeken en er zijn her en der stickers geplakt rond de ingang. Ook bij RTV Utrecht hangt een protestdoek voor de deur.

 Protest voor de deur bij RTV Utrecht. Protest voor de deur bij RTV Utrecht. | Foto: RTV Utrecht

 Spandoeken bij de KNVB in Zeist. Spandoeken bij de KNVB in Zeist. | Foto: Ingezonden foto

 Ook protest op de Einsteindreef. Ook protest op de Einsteindreef. | Foto: Ingezonden foto


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -